Digitale Editie: Nederlands kunstmagazine voor de iPad

Digitale Editie is een gloednieuw iPad-magazine waarvan het eerste nummer zonet in de App Store is verschenen. Het is een magazine over kunst en cultuur en bevat zes uitgebreide audiovisuele artikelen over Nederlandse talenten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Digitale Editie iPad magazine cover‘Een multimedia magazine over kunst en cultuur’, luidt de beschrijving van het eerste nummer van de zonet verschenen Digitale Editie. De iPad-applicatie bevat zes verhalen over zes kunstenaars en hun werken. Aan bod komen onder andere Mokkatanten (een duo uit Amsterdam en Berlijn), een introductie van de nieuwe roman van Marieke Groen en er is een audiotour van Museumkwartier Slot Zeist. Het is nog niet bekend in welke frequentie Digitale Editie gaat verschijnen, maar het creatieve eerste nummer van MSGRAFISCH is in ieder geval gratis te downloaden.

‘Multimedia toepassingen’ en ‘interactief design’ zijn de toverwoorden waar de site van Digitale Editie mee strooit om het product aan te prijzen. In de praktijk betekent het dat je de pagina’s in zowel de horizontale als de verticale houding van de iPad kan lezen. Pagina’s hebben soms een fotogallerij of zijn juist een en al foto. Het magazine laat zien waar je kan drukken om naar de volgende pagina te gaan.

Op de webpagina van de app is eveneens te lezen dat de applicatie is gemaakt met de Adobe Digital Publishing Suite waarmee elementen als video, geluidsfragmenten en slideshows zijn toegevoegd en de applicatie geschikt werd gemaakt voor de iPad.

Downloaden: Digitale Editie (gratis)

Ontwikkelaar Marna Slappendel geeft tekst en uitleg: “Het gaat om een éénmalige uitgave. Ik wilde me als grafisch vormgever verdiepen in (de beta-versie van) Adobe Publishing Suite en besloot hiermee een magazine te ontwerpen. Ik wilde de magazine maken over een onderwerp dat mij zelf ook interesseert, en omdat ik zelf de kunstacademie heb afgerond werd het kunst & cultuur. Er waren gelukkig veel goede kunstenaars die vrijwillig hun bijdrage wilden leveren.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 17:19
Categorie Boeken
Onderwerpen cultuur, digitaal, kunst, lifestyle, lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.