Volkskrant-app: nieuw design en nu universeel voor iPhone en iPad

De krantenapp van de Volkskrant heeft een nieuw design gekregen, laadt sneller en is voortaan universeel voor iPhone en iPad.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Krantenapp VolkskrantDe krantenapp van de Volkskrant is compleet vernieuwd. De app heeft een redesign gekregen en is voortaan universeel, zodat je één en dezelfde app op je iPhone en iPad kan gebruiken. Daarnaast is de app volgens de update-omschrijving sneller; de kranten worden 10 keer sneller geladen, belooft te ontwikkelaar. Het vernieuwde design houdt in dat we de krantenpagina’s voortaan in volledige schermweergave te zien krijgen, zonder navigatie onderaan het scherm. Ook nieuw: het rubriekenoverzicht waarmee je snel door de krant kan scrollen. Roep het overzicht op door te knijpen (pinchen) en blader door te vegen of kies direct een rubriek uit. Tik bijvoorbeeld op Binnenland, Uitgelicht of Economie en je krijgt meteen de overzichtpagina’s van die rubriek te zien.

Om een artikel te lezen heb je twee opties: inzoomen of op een artikel tikken. Als je op een artikel tikt krijg je de detailpagina van een artikel te zien. Het design van deze detailpagina’s is verbeterd, zodat je artikelen nu eenvoudiger kunt lezen. Het is jammer dat deze losse artikelen nog steeds een ander uiterlijk en lettertype hebben dan die van de papieren krant. Lezers die het vertrouwde “Volkskrantgevoel” willen zullen eerder op artikelen inzoomen. Maar eerlijk is eerlijk: toen we de vorige keer over de krantenapp van de Volkskrant schreven was losse artikelen lezen de enige mogelijkheid. Bovendien was er toen geen rubriekenoverzicht, maar een moeilijk vindbaar artikeloverzicht met alle artikelen van die pagina op een rij. Ten opzichte van die versie is deze update een duidelijke verbetering.

Downloaden: Volkskrant (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Volkskrant los artikel Volkskrant rubriekenoverzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:41
Categorie Nieuws
Onderwerpen kranten, volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.