iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

De Bovenkant van Nederland: gratis 75 luchtfoto’s op de iPhone

De Bovenkant van Nederland voor de iPhone laat 500 foto's zien van de professionele luchtfotograaf Karel Tomeï, die ook tekende voor de gelijknamige boeken. De iPhone-app is gratis te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Bovenkant van Nederland iPhone iPod touchDe Bovenkant van Nederland is een driedelige boekenserie met luchtfoto’s van ons land, geschoten door fotograaf Karel Tomeï. Uitgeverij Scriptum heeft nu een gratis iPhone-applicatie uitgebracht waarin je 75 van zijn luchtfoto’s gratis kan bekijken. Met de Upgrade-knop binnen de applicatie word je doorverwezen naar de al langer verkrijgbare betaalde versie. Die biedt in totaal 500 foto’s van allerlei Nederlandse bezienswaardigheden.

In een Windows Phone 7-achtige interface kun je verticaal scrollen tussen de rubrieken van het hoofdmenu. Je kan er meteen je favorieten zien, zoeken op tags en eigenhandig zoeken, maar ook de nieuwste toegevoegde locaties zien. Plekken werpt meteen een blik op je locatie in Google Maps. De Bovenkant van Nederland hoofdmenuDoor uit te zoomen zie je aan de rode pinnetjes op de kaart welke foto’s er voorhanden zijn. Met 75 foto’s in de gratis versie, mag het duidelijk zijn dat lang niet alle steden voorzien zijn van de scherpe luchtfoto’s van Tomeï. Maar alle plaatsen in kaart brengen was ook niet de insteek van de fotograaf – dat is het laten zien van bijzondere beelden.

Voorbeelden daarvan zijn het Parc Sandur in Emmen dat ondergesneeuwd wel op het palmeneiland van Dubai lijkt. De Bovenkant van Nederland gratis locatiesIn Haaksbergen staan twee kerken binnen naast een moskee en in Vlissingen is de oorsprong van vissersstad nog steeds te zien aan de huizenbouw. Elk voorbeeld is voorzien van een kleine tekst waar je naartoe scrollt met de infoknop aan de linkerkant. Met de rechter knop ga je naar de volgende luchtfoto en met de gele knop aan de bovenkant keer je terug naar het overzicht.

Natuurlijk ben je snel klaar met de 75 foto’s van de gratis applicatie. De insteek van de Lite-versie is dan ook dat je de volledige versie met 500 platen koopt – of liever natuurlijk: de driedelige boekenserie.

Downloaden: De Bovenkant van Nederland Lite (gratis>
Downloaden: De Bovenkant van Nederland (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2011, 23:39
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.