DataViz gaat Office-pakket voor iPhone aankondigen op MWC

DataViz gaat op Mobile World Congress het Office-pakket Documents To Go voor de iPhone lanceren. Het zou voor het eerst zijn dat er een oplossing komt waarmee je Word-documenten kunt bewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

documents_to_goTot nu toe gingen spannende aankondigingen vaak over de iPhone, maar we zullen eraan moeten wennen dat er een nieuwe concurrent bij is: Android. DataViz heeft aangekondigd dat ze een Office-pakket voor iPhone én Android gaan lanceren op Mobile World Congress in Barcelona. Bovendien hebben ze met RoadSync een Exchange-oplossing voor Android gemaakt. Al in september vorig jaar maakte DataViz bekend dat ze bezig waren met Documents To Go voor de iPhone. Met deze software kun je Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten op een mobiele telefoon lezen en bewerken.

Concurrent QuickOffice beweerde in september al bijna klaar te zijn met een Office-suite voor de iPhone, maar die is sindsdien nog niet verschenen.

Tot nu toe is er nog geen software voor de iPhone beschikbaar waarmee je daadwerkelijk Word- en Excel-documenten kunt bewerken. Het enige wat concurrent QuickOffice wel publiceerde in de App Store is de applicatie MobileFiles om toegang te krijgen tot bestanden op je iDisk, bestanden via Wi-Fi tussen apparaten uit te wisselen en externe bestanden te bekijken. Met MobileFiles Pro is het wel mogelijk om Excel-spreadsheets te bewerken, maar de mogelijkheden zijn beperkt en ondersteuning voor Word is er niet.

Documents To Go bestaat al voor BlackBerry, Palm, Windows Mobile en Symbian. Het pakket had altijd de reputatie dat de layout en opmaak van Office-documenten beter intact bleef dan met andere software. Of dat bij de iPhone ook is gelukt zal over anderhalve week blijken, als DataViz een werkende oplossing op Mobile World Congress laat zien.

Meer info: DataViz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 17:53
Categorie Diensten
Onderwerpen excel, google documenten, microsoft word, office, quickoffice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.