DataMan voor iPhone: volg je dataverbruik op de kaart

DataMan is een app waarmee je het dataverkeer op je iPhone geografisch kunt volgen. Je kunt drie datalimieten en vier waarschuwingen instellen.

dataman iphoneDataMan klinkt als een geweldig idee voor mensen die hun dataverbruik in de gaten willen houden. Deze onlangs gelanceerde iPhone-app kan bijhouden wanneer en waar je dataverkeer hebt verbruikt. Je ziet precies op een kaartje waar je bent geweest en hoeveel data je hebt verstookt, uitgesplitst naar Cellular (GPRS/3G) en Wi-Fi. Met DataMan kun je je dataverbruik realtime volgen. Ga je over één van de zelf ingestelde datalimieten heen, dan krijg je een waarschuwing.

Het is bijvoorbeeld handig voor nieuwe Vodafone-gebruikers, die nog maar 250MB dataverkeer mogen verbruiken. DataMan werkt op de achtergrond en houdt een logboek van je up- en download-activiteiten bij. Je kun je dagelijkse verbruik op een kaart bekijken en inzoomen om precies te zien waar en wanneer je ook alweer over de grens bent gegaan.

Er zijn drie datalimieten voor GPRS/3G-verbruik instelbaar (dagelijks, wekelijks en per maand). Daarnaast kun je nog vier alerts instellen, waarbij je een waarschuwing ontvangt als je over een bepaalde limiet heen bent. Dat voorkomt dat je extra kosten moet maken. Ook mensen die dataroaming gebruiken en de kosten binnen de perken willen houden kunnen er profijt van hebben. In de History-functie kun je je eerdere dataverbruik zien en handmatig kiezen tussen welk start- en eindpunt je wilt meten. Alle data blijft steeds lokaal op je toestel staan, om privacybezwaren te voorkomen.

dataman

De app werkt in alle landen, maar DataMan waarschuwt wel dat je voor een juiste werking de locatiefuncties op de achtergrond moet laten lopen. Dat heeft invloed op je batterijduur, al heeft de ontwikkelaar er dankzij de nieuwe low-power locatiedienst in iOS 4 ervoor gezorgd dat de aanslag op je batterij minimaal is. De ontwikkelaar meldt dat er een update aankomt, waarbij het op de achtergrond geotaggen van je dataverbruik optioneel is.

Aanvankelijk gaven we aan dat je na het rebooten van de iPhone moet controleren of de app nog actief is, maar de ontwikkelaar meldt dat hieraan is gedacht: DataMan zal automatisch herstarten na het rebooten van je telefoon.

Om op de achtergrond te kunnen werken moet je iPhone bovendien multitasking ondersteunen, zoals de iPhone 3GS en 4 (met iOS 4 en hoger). In november komt er een versie voor de iPad.

Downloaden: DataMan (€0,79)
Via: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 18:34
Categorie Diensten
Onderwerpen datalimiet, dataverkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.