Covert Browser: anoniem internetten op de iPhone met Tor-browser

Covert Browser is een nieuwe internetbrowser voor de iPhone waarmee je anoniem kunt internetten. Covert Browser maakt gebruik van het Tor-netwerk en encryptie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

covert-browser-iconWoon je in een land waar vrijheid van meningsuiting niet zo goed geregeld is, dan is het slim om je sporen op internet te verhullen. Covert Browser is een nieuwe iPhone-browser die gebruik maakt van Tor om je internetverkeer anoniem te maken. Op de desktop is het al vrij gangbaar om anoniem te internetten dankzij het Tor-netwerk. Nu kan het ook op de iPhone. Covert Browser zorgt voor encryptie van je internetverkeer en leidt je browseraanvrag via drie verschillende servers, zodat je niet te traceren bent.

Je browserhistorie blijft daardoor geheim, maar ook je geografische locatie is niet te achterhalen. Helemaal ideaal is de app nog niet: hij crasht wel eens en het browsen gaat aanmerkelijk trager dan bij een normale browser. Maar ben je een journalist die zijn bronnen wil beschermen, of een activist die een protestactie tegen de regering wil organiseren, dan neem je die traagheid sneller op de koop toe, als je weet dat je gegevens niet te achterhalen zijn. Volgens ontwikkelaar Stephan Hoffmann heeft het crashen van de app ermee te maken dat gebruikers niet goed met internet verbonden zijn. De app is trouwens ook handig voor Chinezen die vanuit hun eigen land geen toegang hebben tot websites en apps van westerse aanbieders, zoals Linkedin, Twitter of zelfs Flipboard.

covert-browser-iphoneJe geeft aan vanuit welk land je zogenaamd een website wilt bezoeken, Covert Browser zorgt dat je contact maakt met de juiste server en je IP-adres wordt erop aangepast. Wil je echt anoniem browsen, dan kies je via het menu de optie Random en de app zal zorgen dat je IP-adres om de zoveel minuten verandert. Ben je klokkenluider of wil je wat documentjes naar Wikileaks sturen? Ook dat kan met Covert Browser.

Downloaden: Covert Browser (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 23:14
Categorie Diensten
Onderwerpen anoniem, privacy, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.