Copilot Calendar voor iPhone: agenda-startscherm in een app

Copilot Calendar is een app waarmee je in een oogopslag ziet welke afspraken je vandaag en morgen hebt. De app synchroniseert met Google Calendar en Exchange.

copilot calendar iconCopilot Calendar is een app om grip te houden op een drukke werkdag. De app toont alle afspraken van vandaag en morgen, in een overzichtelijke interface. Je ziet ook wie de afspraak heeft georganiseerd en hoeveel mensen er zijn uitgenodigd. De app toont de info die je met een lockscreen-app zou willen zien: een makkelijk lijstje met de eerstvolgende afspraken.

Als extraatje zit er een knop in om mensen te waarschuwen als je te laat bent of de afspraak wilt verplaatsen. De app bevat al tekstsjablonen daarvoor, die je zelf kunt vertalen naar een passende Nederlandse versie. Zit je in een vergadering en merk je dat je de volgende afspraak écht niet zult halen, dan kun je met twee schermtaps doorgeven dat je te laat komt, zonder iets te hoeven intikken. Deze te-laat-berichten kun je via e-mail of sms versturen.

De ontwikkelaar heeft gekozen voor een donker, ‘clean’ design. Je kunt synchroniseren met Exchange, Google Calendar en MobileMe, maar in feite werkt dat via de standaardagenda die ook al op de iPhone aanwezig is. In de app hoef je namelijk geen accountgegevens in te vullen, want de app pakt automatisch de gegevens van de Exchange-, Google- en MobileMe-accounts die je al hebt ingesteld.

Deze eerste versie is nog maar het begin en dat is – eerlijk gezegd – nogal beperkt. Je hebt een scherm waarop je de afspraken van vandaag en morgen bekijkt en kunt eventueel doorbladeren naar een detailpagina per afspraak. Meer is er niet. De ontwikkelaars hebben echter grote plannen: agenda’s zijn het afgelopen decennium eigenlijk nauwelijks veranderd en de ontwikkelaars hebben vijf ‘grote ideeën’ om in de app te verwerken. Ze laten er alleen nog iets over los, maar beloven wel dat de app nog steeds mooi en simpel zal blijven.

Downloaden: Copilot Calendar (€1,59)

copilot-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 20:47
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.