Shirtshop, Ucheck en iTeamapp – nieuwe apps van Nederlandse bodem

Drie apps van Nederlandse bodem: met de Shirtshop-app ontwerp je een t-shirt op je iPhone, met uCheck kun je cijfers en inschrijvingen bij de universiteit Leiden checken en met iTeamapp heb je een GTD-takenapp voor teams.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

shirtshop iconSoms zijn er nieuwe Nederlandse apps die maar voor een kleine doelgroep bedoeld zijn of die niet zo heel erg revolutionair om er een artikel aan te wijden. We stellen hier drie aan je voor die recent in onze mailbox binnenkwamen: Shirtshop, Ucheck en iTeamapp.
Shirtshop is een Nederlandse webwinkel waar je t-shirts kunt kopen. Ze hebben nu een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je een shirt kunt ontwerpen met behulp van een eigen foto. Je kunt het shirt meteen bestellen vanuit de app, waarna deze wordt gedrukt en geleverd.

uCheck is een app voor studenten van de unversiteit van Leiden. Deze universiteit nam nog geen jaar geleden een nieuw studentenadministratiesysteem in gebruik met de naam uSis. Het werd een groot en duur project waaraan de gemeente Leiden meer dan 12 miljoen euro moest bijdragen. Simpele zaken zoals cijfers en inschrijvingen checken blijkt heel omslachtig en het komt zelfs voor dat studenten worden geweigerd bij tentamens, omdat hun inschrijving was verdwenen. Aan een goede mobiele interface hadden de makers al helemaal niet gedacht.

ucheckAls alternatief is er de website uCheck.nl ontstaan, die een stuk makkelijker in gebruik is en de gegevens met behulp van scraping bijeen sprokkelt. Er is nu ook een app beschikbaar, waarmee je de gegevens van uCheck ook mobiel kunt raadplegen. In de app kun je cijfers en inschrijvingen bekijken en zelfs je studievoortgang bekijken. Inschrijven voor studieonderdelen is helaas niet mogelijk via de app. Via de website uCheck.nl kan het wel.

Ben je nog op zoek naar een takenlijst-app dan is iTeamapp een Nederlandse suggestie. Deze nieuwe app is volgens de makers het nieuwe GTD-tool 2.0. GTD staat zoals bekend voor Getting Things Done, een aanpak om beter grip te krijgen op alle taken die je op een dag moet uitvoeren. Met iTeamapp kun je activiteiten aanmaken, acties eraan koppelen en teamleden toewijzen aan acties. De gegevens worden gesynchroniseerd met de website www.iTeamapp.com zodat mensen die geen iPhone hebben ook mee kunnen doen. Je kunt zelfs acties toewijzen aan mensen die geen account hebben op iTeamapp.com, waarbij ze een e-mailtje krijgen om ze eraan te herinneren dat ze in actie moeten komen. De app is gericht op zakelijke gebruikers, maar toch had er wat ons betreft wel wat meer aandacht voor design mogen zijn.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 10:08
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps, Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.