Co-Rider: Nederlandse fiets-app krijgt gesproken navigatie

De fietsapp Co-Rider voor iPhone bevat nu Nederlandstalige ingesproken navigatie-instructies. iPhone-navigatie op de fiets dus!

Co-Rider iPhone iPad fietsnavigatieFietsers in Nederland opgelet! De iPhone-app Co-Rider is voorzien van een leuke en nuttige update waardoor je Nederlandstalige gesproken instructies krijgt tijdens het fietsen. De applicatie van ontwikkelaar Anders Borum is dus een volwaardige navigatie-app voor op de fiets geworden, die fungeert zoals een navigatie-app in de auto. Je hoort steeds de volgende afslag, bocht en weg door je oordopjes. En als je van de route afwijkt, berekent Co-Rider een nieuwe route naar de bestemming voor je.

Mocht je je afvragen waarom je speciaal een navigatie-app voor op de fiets nodig hebt: fietspaden. Daar wordt volgens de ontwikkelaar gebruik van gemaakt waar ze beschikbaar zijn. Wegen die ongeschikt zijn voor fietsers, worden vermeden. In de App Store-omschrijving wordt benadrukt dat de applicatie is getest in onder andere Haarlem, Utrecht, Veenendaal en Hilversum. Ook qua veiligheid valt er wat te zeggen voor de app. Je plugt je oordoppen in voor instructies en kan de telefoon in je (broek)zak houden. Handiger dan op een scherm turen.

De app maakt voor de route en navigatie gebruik van OpenStreetMap-kaarten. De dekking daarvan is vermoedelijk niet overal goed: de App Store-omschrijving wijst alvast op de gratis applicatie Bike Planner waarin je de routes kan testen, omdat OpenStreetMap geen geld teruggeeft als de dekking niet goed is. In die gratis versie van Co-Rider heb je echter niet de beschikking over gesproken navigatie.

In Co-Rider kan je beginnen met het uitstippelen van een route door simpelweg een bestemming bovenin beeld in te drukken. Daarnaast kan je GPX-kaartgegevens importeren in de applicatie om een route in te laden. Dat kan bijvoorbeeld vanuit een mailapplicatie of Dropbox met de optie om een bestand in andere apps te openen.

Downloaden: Co-Rider (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Bike Planner (gratis, zonder gesproken navigatie, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 14:19
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen fietsen, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.