Nieuwe beelden WhatsApp Messenger 3.0: Push-to-talk

Nieuwe beelden van WhatsApp Messenger 3.0 laten zien dat push-to-talk belangrijk wordt en dat je meer berichten tegelijk kan sturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp iconDe Duitse website iFun heeft beelden ontvangen van de vernieuwde WhatsApp Messenger voor de iPhone. Het gaat waarschijnlijk over versie 3.0, die ook de betaalde abonnementen voor nieuwe gebruikers in rekening zal brengen. De nieuwe versie zal verder geleverd worden met iCloud-ondersteuning om persoonlijke informatie op te slaan en krijgt de mogelijkheid om het telefoonnummer van je account te veranderen. De nieuwe vandaag vrijgegeven beelden, laten nieuwe mogelijkheden zien.


Het gaat over twee noviteiten. De eerste is een push-to-talk optie, die een grote rol lijkt te gaan krijgen in de nieuwe versie. Een screenshot wijst erop dat de functie om ingesproken berichten te versturen meteen naast het tekstvak staat en dus geen extra handelingen vereist. Het lijkt erop dat op de knop drukken volstaat om een spraakbericht te sturen.

Whatsapp Push to talk naast toetsenveld

Verder is uit de beelden te halen dat het mogelijk is om meerdere afbeeldingen in één keer te versturen. In plaats van elke keer opnieuw je fotoalbum in te duiken, een foto te selecteren en die te versturen, kan je nu in één keer meerdere foto’s selecteren om te versturen. Als je meerdere foto’s hebt geselecteerd, kan je foto’s weer verwijderen door op hun thumbnail te drukken.

WhatsApp Messenger meer foto's toevoegen

Als laatst laat een screenshot zien dat je nu sneller media kan meesturen met een nieuw bericht dat je ‘uitzend’, via de knop die je boveneen het tabblad Chats vindt. In de huidige applicatie vind je daar nog de knop ‘Deel media’ en krijg je een pop-up met de opties voor bijlages. In de vermoedelijke versie 3.0 kan je meteen op knoppen drukken om een foto, locatie, spraakbericht of contactpersoon mee te sturen. De Duitse site heeft de oude (links) naast de nieuwe versie gezet:

WhatsApp 3.0 nieuw bericht uitzenden

Dezelfde website kwam eerder met beelden die onderstrepen dat nieuwe gebruikers dadelijk jaarlijkse abonnementskosten van 89 cent voor WhatsApp Messenger moeten gaan betalen. Het is nog steeds niet bekend wanneer de volgende versie van WhatsApp moet verschijnen op de iPhone. Hij verkeert momenteel nog steeds in testfase. Ook is nog onbekend wanneer WhatApp Stickers gaat ondersteunen; een functie die in steeds meer berichtenapps te vinden is.

Downloaden (nieuwe versie nog niet beschikbaar): WhatsApp Messenger (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.