CNN Money brengt eigen iPhone-applicatie uit (mini-review)

CNN brengt met CNNMoney een eigen iPhone-applicatie in de App Store. Met de applicatie kun je (deels) gepersonaliseerd nieuws bekijken, je eigen aandelen volgen en video's zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cnn moneyCNNMoney.com is de meest recente grote naam in de nieuwsbusiness, die een iPhone-applicatie uitbrengt. Het bevat vrijwel alleen financieel nieuws, zoals de naam al doet vermoeden. De applicatie is gratis te downloaden maar is wel voorzien van advertenties. Onderin beeld zijn de drie belangrijkste componenten te zien: News, My Stocks en Video.

Het onderdeel My Stocks is al gevuld met populaire aandelen, zoals AAPL (Apple), GOOG (Google) en MSFT (Microsoft). Met de knop Edit kun je dit aanpassen aan je eigen portfolio. Bij elk aandeel is er de mogelijkheid om meer details of een grafiek op te vragen, maar de gegevens zijn wel met 15 minuten vertraagd.

Via het onderdeel News bekijk je het nieuws over de bedrijven die je via My Stocks bekeken hebt. Bij News krijg je dus niet gewoon de rss-feed van CNN (of van CNN Money) te zien, maar een selectie van populaire nieuwsberichten, berichten die de auteurs nieuwswaardig vinden en berichten die over jouw favoriete bedrijven. Bovenaan elk scherm is een koersticker waarmee je de koersen van de meest verhandelde aandelen ziet langskomen. CNNMoney bewaart de nieuwsberichten ook offline, zodat je in ziekenhuizen en vliegtuigen kunt doorgaan met lezen (alleen de koersticker en My Stocks wordt dan natuurlijk niet meer bijgewerkt). De nieuwsberichten kun je met drag-and-drop in de gewenste volgorde zetten, gebaseerd op thema (bijvoorbeeld Real Estate of Personal Finance bovenaan).

Er wordt nog geen gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheden van OS 3.0, al is de applicatie wel voor deze nieuwe firmware getest. Bij de ‘Breaking news alerts’ die in de omschrijving in de App Store staan moet je je dan ook niet teveel voorstellen. Via de knop Video krijg je filmpjes te zien van financiële onderwerpen, analyses en reportages over het wel en wee van bedrijven. Leuk om te zien en professioneel gemaakt.

cnn money

Toch zal CNNMoney niet snel de huidige financiële favoriet Bloomberg voor de iPhone verslaan: het is in CNNMoney namelijk niet mogelijk om een eigen portfolio in te stellen, met de aankoop- en verkoopkoers van je aandelen.

Conclusie

Een mooie aanvulling op het financiële nieuws, voor mensen die van beleggen hun hobby of beroep hebben gemaakt. Het is slim dat je niet wordt overvoerd met informatie waar je toch niet op zit te wachten, maar het nieuws (in beperkte mate) gepersonaliseerd krijgt aangeleverd.

Info: CNNMoney

Bonustip: Bij het bekijken van de top 50 financiële applicaties kwam ik er trouwens ook achter dat er eenABN AMRO Locator (gratis) in de App Store staat. Die staat op dit moment bovenaan in de lijst met gratis financiële apps. De applicatie is wat beperkt (alleen ABN-pinautomaten) maar heeft wel een handige telefoonfunctie, waarbij je alle nummers van de klantenservice bij de hand hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:37
Categorie Financiën
Onderwerpen cnn, money

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.