CloudTalk vernieuwt sociale berichten-app voor iPhone

CloudTalk heeft updates uitgebracht voor de iPhone- en Android-apps
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cloudtalkCloudTalk heeft vandaag vernieuwde apps voor iPhone en Android uitgebracht, met een nieuwe gebruikersinterface en meer multimediafuncties. Bij CloudTalk staat spraak centraal: gebruikers kunnen gesproken berichten naar hun vrienden sturen en ook berichten terug ontvangen. Het is alweer de zoveelste dienst die aan de stoelpoten van operators zoals KPN zaagt: je zou het kunnen zien als de opvolger van voicemail. Als extraatje kun je ook foto’s en video’s meesturen. De vernieuwde app bevat nieuwe groepsmessagingfuncties, waarbij je een berichtje kunt sturen naar één persoon, een groep of de hele CloudTalk-community.

Dat betekent overigens niet dat mensen massaal audiospam kunnen sturen, want je bepaalt als ontvanger zelf welke berichtjes je wilt ontvangen. CloudTalk beschrijft het zelf als een persoonlijker en natuurlijker manier om te communiceren, dan het uitwisselen van tekstberichtjes. Je kunt het gebruiken om familie of collega’s op de hoogte te houden, als je bijvoorbeeld in de auto zit en niet in de gelegenheid bent om iets op een toetsenbord in te tikken.

cloudtalk iphoneHeb je geen vrienden die CloudTalk gebruiken, dan kun je ook contact leggen met nieuwe gebruikers in één van de vele communities. Heb je zelf een community, dan kun je deze beheren door content te bewerken of mensen te blokkeren. De berichtjes worden threaded weergegeven, zodat ze overzichtelijk blijven. CloudTalk geeft een waarschuwing wanneer er nieuwe berichtjes binnenkomen, ook wanneer de app op de achtergrond draait. De app is ook geschikt voor de iPod touch, maar bij de 2e generatie heb je wel een externe microfoon nodig.

CloudTalk kreeg eerder dit jaar 5,2 miljoen dollar aan investeringsgeld binnen, waarmee ze hun App Platform en partnerprogramma verder kunnen ontwikkelen. Ontwikkelaars van apps en webdiensten kunnen de spraak-, tekst- en mediadiensten van CloudTalk daarmee integreren in hun eigen toepassingen.

Downloaden: CloudTalk (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2011, 17:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen cloud, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.