CloudOn: straks samenwerken aan Office-documenten op de iPad

CloudOn gaat samenwerken in Office aanbieden. Met CloudOn kun je Word, Excel en PowerPoint via cloud computing gebruiken. Met 16 miljoen dollar investeringsgeld kan CloudOn uitbreiden naar smartphones en meer functies aanbieden, zoals samenwerken aan documenten.

cloudon ipadToen we over de gratis Microsoft Office-app CloudOn schreven, bleken heel wat gebruikers in Nederland en België daarin geïnteresseerd. Met de CloudOn-app kun je via een serververbinding gratis gebruik maken van Office op de iPad. Met CloudOn kun je Word, Excel en PowerPoint op de iPad gebruiken via cloud computing. CloudOn heeft recent 16 miljoen dollar aan investeringen opgehaald en is nu van plan om CloudOn ook op smartphones aan te bieden. Bovendien komen er meer geavanceerde functies beschikbaar, zoals met een groep samenwerken aan een document.

“In de nabije toekomst gaan we groepsproductiviteit mogelijk maken, zodat meerdere mensen kunnen werken aan hetzelfde document, informatie kunnen delen en de conversaties rond informatie kunnen volgen”, zegt CloudOn CEO Milind Gadekar. Hij verwacht een rijkere ervaring. CloudOn heeft in vijf maanden tijd meer dan 1 miljoen downloads geteld, wat aangeeft dat het model om traditionele software via cloud computing beschikbaar te stellen een succes is. Het plan is om de dienst naar meer regio’s uit te breiden, onder andere naar Zuid-Amerika, Japan en Singapore. Momenteel worden alleen Noord-Amerika en Europa ondersteund via een app op de iPad en Android-tablets. Met smartphone-apps en wereldwijde dekking kan het aantal gebruikers nog verder stijgen.

Downloaden: CloudOn (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 13:27
Categorie Zakelijk
Onderwerpen cloud, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.