Cloud Calendar: alternatieve iPad-agenda voor drukke mensen

Cloud Calendar is een alternatieve iPad-agenda voor mensen die graag overzicht willen. De app toont de inhoud van je agenda in verschillende kleurtjes en synchroniseert met Google Calendar.

cloud calendarCloud Calendar is een agenda-app voor mensen die veel afspraken hebben. De app toont afspraken op een overzichtelijke manier en kan bovendien synchroniseren met Google Calendar. Als je wilt, kun je de app ook gewoon los gebruiken, zonder de online synchronisatie. Bij het opstarten van de app ben je dan ook niet verplicht om je Google-accountgegevens in te voeren, ook al vraagt de app er wel naar. Cloud Calendar is in portret- en landschapsstand te gebruiken waarbij je een dag-, week-, maand- of lijstweergave kunt bekijken.

Er is ook een gesplitste weergave mogelijk, met gekleurde blokken die de afspraken weergeven. Heb je gekozen voor de synchronisatie met Google Calendar, dan kun je aangeven welke agenda’s je wilt zien. Elke agenda heeft een eigen kleur. Uiteraard kun je in de app nieuwe afspraken toevoegen, voorzien van naam, locatie, soort agenda, herinnering, notities en uitnodigingen. Je kunt ook zoeken in je agneda, accounts wisselen en synchroniseren. Dit is ook meteen het grootste nadeel van de app: terwijl de standaardagenda automatisch synchroniseert met bijvoorbeeld je MobileMe-agenda moet je bij Cloud Calendar handmatig op een knop drukken, omdat de wijzigingen niet realtime worden doorgevoerd in je online agenda. Bij het opstarten van de app vindt er overigens wel meteen een automatische synchronisatie plaats.

De app heeft een tijdje geleden een prijsverlaging van €3,99 naar €2,39 gekregen en dat lijkt ook de prijs waarvoor ‘ie voorlopig verkrijgbaar zal zijn. Sinds de lancering in november 2010 heeft de app steeds kleine updates gekregen (afgelopen week was er ook weer een kleine updateronde met bugfixes) zodat de app gaandeweg steeds beter wordt.

Downloaden: Cloud Calendar (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 12:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, calendar, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.