ClientFile: iPad-app speciaal voor advocaten en klantencontacten

ClientFile voor de iPad helpt mensen die klantendossiers op een paperless manier willen bijhouden. De iPad-app laat je PDF-bestanden bewerken, foto's archiveren, afspraken maken en online synchroniseren via Dropbox.

ClientFile iPad header klantendossiersDe iPad legt je geen strobreed in de weg om meerdere agenda’s te gebruiken, kent talloze toepassingen om foto’s mee te bewaren, draait zijn hand niet om voor PDF-bestanden bewerken en biedt allerlei mogelijkheden om contactinformatie op te slaan. Maar wat als je dat allemaal op één plek wilt? ClientFile is een nieuwe applicatie voor de iPad speciaal gericht op mensen die beroepsmatig met klanten omgaan. Je kan er verschillende klantendossiers mee samenstellen en elke voorzien van afspraken, documenten, foto’s, video’s, aantekeningen en notities.


Het hoofdmenu van ClientFile bestaat uit het overzicht met klantendossiers. Die onderverdeling maakt ClientFile uniek en uiterst bruikbaar voor specifiek zakelijk gebruik, zoals voor werknemers in de zorgsector, advocaten, verzekeraars en verkopers. Ook in de lokale politiek zal de app misschien de aandacht trekken. Je kan je bedenken dat de app een handige oplossing is met alle informatie omtrent een heet hangijzer op één plek, zeker omdat de bestanden van de app kunnen worden gesynchroniseerd met de gratis clouddienst Dropbox. De app maakt mappen aan in Dropbox voor elk nieuw dossier en zo kan je vanaf elke plek nieuwe foto’s, PDF-bestanden en andere documentatie toevoegen aan een dossier. Een van de handigste opties van de applicatie is dat je afspraken met klanten kan inplannen en dat die vanzelf synchroniseren met de kalender op de iPad – en dus ook de iPhone en Mac vanaf Lion OS X.

ClientFile maakt gretig gebruik van zijn originele insteek onder zakelijke apps. Het gevolg is dat de app een buitensporig hoog prijskaartje heeft voor iPad-begrippen. Na de aanschafprijs van 39,99 euro betaal je echter geen maandelijkse abonnementskosten of in-app aankopen meer aan ClientFile. Voor dat geld mag je echter wel verwachten dat je de dossiers ook met andere gebruikers kan delen. Die optie ontbreekt vooralsnog.

Downloaden: ClientFile (€39,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2012 om 18:14
Onderwerp
Categorie
Zakelijk
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.