Classic Note voor iPhone: notities maken als in 1985

Classic Note is een klassieke teksteditor voor de iPhone. Het imiteert het oude font op de Macintosh uit 1985. De maker van de app realiseerde zich dat Letterpress en soortgelijke apps teruggrijpen op de oude designtaal.

classic note icoonDe nieuwe app Classic Note laat zien dat een app niet altijd hypermodern hoeft te zijn en ook niet gebruik hoeft te maken van de nieuwste design-inzichten. Classic Note laat je notities maken alsof je een klassieke Macintosh-computer voor je neus hebt. De app bestaat uit een notitieblok en rekenmachine. De app is gemaakt door ontwikkelaar David T. Green, die zich liet inspireren door System 6 in Mini vMac, een vroege Macintosh-emulator. System 6 was een besturingssysteem met grafische gebruikersinterface voor vroege Macintosh-gebruikers.

classic-note-iphoneHet werd in 1988 uitgebracht door Apple Computer. Green realiseerde zich dat die vroege interfaces erg lijken op de vormen en het design van moderne mobiele apps zoals LetterPress en Microsoft’s Metro-stijl. Hij bedacht vervolgens dat het leuk zou zijn om kleine apps te maken die dezelfde stijl van de oude bureau-accessoires weer tot leven brengen. Het bleek leuk werk om met beperkte grafische mogelijkheden de apps te maken. Maar… 100% aardigheid is het niet, want er moet voor deze app wel betaald worden: €3,59. Je krijgt daarvoor een notitie-app met een beperkt aantal functies en een interface met grove pixels. “Er is geen ondersteuning voor bitmap-fonts in iOS, dus ik moest een handgemaakt font maken dat overeenkomt met het font op de originele Mac, pixel voor pixel”, zegt Green.

Downloaden: Classic Note (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 8:52
Categorie Productiviteit
Onderwerp tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.