Blink: nieuwe iPhone-chatapplicatie met verdwijnende berichten

Blink is een berichtenapp voor de iPhone, waarmee je berichten naar vrienden en groepen kunt sturen, die na een paar seconden verdwijnen. Het is daarmee een concurrent van Snapchat.

blink messenger icoonBlink is een nieuwe kanshebber op het gebied van chatapps met berichten die zichzelf vernietigen en is daarmee een directe concurrent van Snapchat en Facebook Poke. De app laat je berichten, foto’s en video’s naar vrienden en naar grotere groepen sturen. Dezelfde ontwikkelaar maakte eerder de app Kismet, maar heeft aangekondigd dat ze zich voorlopig zullen focussen op Blink. Kismet is een sociaal netwerk, waarbij het makkelijk wordt om je vrienden te vinden en met ze af te spreken op één plek. Je kunt er bijvoorbeeld mee zien welke vrienden in de buurt zijn. De achterliggende techniek wordt nu ook gebruik in Blink. Door te kiezen voor tijdelijke berichtjes die vanzelf verdwijnen hebben ze te maken met minder concurrenten, dan wanneer ze voor een gewone berichtenapp hadden gekozen en hadden moeten concurreren met WhatsApp.


blink iphoneHet doel is om gesprekken uit de normale wereld naar online te brengen. In het dagelijks leven worden dingen die je zegt niet vastgelegd voor de eeuwigheid. Je kunt achteraf altijd nog zeggen dat je iets niet zo hebt gezegd, of in ieder geval niet zo hebt bedoeld. Bij Blink werkt dat op dezelfde manier, omdat niets wordt vastgelegd. Doelgroep van Blink zijn jongeren, met name tieners. Die maken zich vaker druk over privacy en kiezen dan ook sneller voor een afgeschermd Twitter-account. Ze vertrouwen Facebook ook niet meer. Blink legt daarom nadruk op de beveiliging en op het privékarakter van berichten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat Blink een gebruikersnaam hanteert om je te identificeren en niet een telefoonnummer, zoals WhatsApp. Berichten worden beveiligd verstuurd en vernietigd op het moment dat jij dat wilt. Het hoeft daarbij niet altijd om sexting te gaan, maar het kan ook betrekking hebben op opmerkingen waarvan je niet wilt dat ze je nog jarenlang blijven achtervolgen.

Je kiest in Blink hoe snel de berichten moeten verdwijnen en kunt daarbij een waarde tussen de 10 seconden en 5 minuten instellen voor tekstberichten en een tijdsperiode van 1 tot 10 seconden voor foto’s. Je kunt ook berichten permanent laten bewaren. Video zal later worden toegevoegd. Daarna volgen nog andere functies, zoals audiomemo’s, tekeningen en stickers. Dat er concurrentie is van Snapchat en andere kanshebbers kan bedenker (en voormalig Google-medewerker) Kevin Stephens niet deren. De markt is groot genoeg voor meerdere berichtenapps, zeker als je bedenkt dat dit voor veel mensen de meestgebruikte app is die ze op hun telefoon gebruiken, zelfs nog meer dan de belfunctie.

Downloaden: Blink (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.