City Maps 2Go voorzien van betere offline kaarten na update

De handige offline kaarten-app City Maps 2Go voor iPhone en iPad heeft totaal vernieuwd kaartmateriaal: overzichtelijker en strakker.

City Maps 2Go iPhone iPad offline kaartenDe bekendste iPhone-app met offline kaarten van steden en gebieden is voorzien van een broodnodige update. Nadat de applicatie een flinke concurrent kreeg aan ForeverMap 2 van Skobbler, zet ook City Maps 2Go in op veel nieuwer materiaal dan de ietwat rommelige OpenStreetMap-kaarten die de applicatie eerst gebruikte. De nieuwe kaarten laden iets trager, maar zijn een stuk rustiger en overzichtelijker. Bovendien is hun opbouw uitstekend. Je kan zelfs inzoomen tot alle huisnummers op straatniveau.

Door naar de pagina Maps te gaan vanuit de kaart die je nu bekijkt, zie je dat er updates beschikbaar zijn voor je kaarten en kan je ze meteen updaten. Kaarten kunnen echter groot zijn, dus werk ze bij voorkeur bij op een Wi-Fi-verbinding. De nieuwe kaart zorgt ook voor bijgewerkte points of interests en adressen. En er is nog een ander voordeel: hoewel de kaart misschien wat trager laadt, is de zoekfunctie veel sneller geworden. Zoek op het Louvre in Parijs en je krijgt de locatie aan de hand van een wiki, hotels, trams, bushaltes, een geldwisselkantoor, bijbehorende musea en nog veel meer te zien. De lijst resultaten laadt snel en met een tik zie je een locatie meteen op een kaart. De zoekfunctie omvat overigens ook je eigen pins, mocht je ze niet terugvinden op de site aan het duidelijke rode zonnetje.

Andere onderdelen van City Maps 2Go op iPhone en iPad zijn ook sneller geworden. De lijst met interessante plekken in de buurt als restaurants, hotels en aanbevelingen van vrienden laten zich soepel doorscrollen en laden snel in, artikelen van stedengidsen tonen sneller en ook nabije zoekresultaten – enfin: maak zelf maar af.

City Maps 2Go nieuwe kaart iPhone City Maps 2Go points of interests

City Maps 2Go is net als concurrent ForeverMap 2 een grote aanrader. Het is erg handig om offline kaarten tot je beschikking te hebben op vakantie of in onbekend gebied waar een dataverbinding niet vanzelfsprekend is. ForeverMap 2 biedt behalve steden- en gebiedskaarten ook landkaarten zonder meerprijs en heeft een routefunctie, City Maps 2Go is weer rijker in interessante plekken en details op de kaart. Bovendien is er een gratis Lite-variant waarin je twee kaarten gratis mag downloaden en gebruiken.

Downloaden: City Maps 2Go (€2,69, universeel, iOS 5.0+)
Probeerversie met 2 kaarten gratis: City Maps 2Go Lite (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2013, 14:36
Categorie Navigatie
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.