Cinemagram gaat Vine achterna met korte filmpjes

Cinemagram introduceert kleine video's à la Vine in de iPhone-app. De beeldkwaliteit lijkt hoger, maar er is geen geluid mogelijk.

Cinemagram iPhone iPod touch animated gifHet begon als een iPhone-app om één deel van een foto mee te laten bewegen als een eindeloos herhalend filmpje, maar nu heeft Cinemagram een update gekregen waardoor de applicatie alsnog de hoek van Vine opschuift. Ook Cinemagram heeft nu een mogelijkheid om korte filmpjes op te nemen en die eindeloos te herhalen, net als de door Twitter geïntroduceerde videodienst. Het verschil is dat video’s in Cinemagram nog steeds geen geluid hebben.

Je kan de nieuwe minifilmpjes van echt maar een paar seconden, opnemen op dezelfde manier als Vine. Je drukt in beeld om te pauzeren en weer verder te gaan. Als je de applicatie opent, krijg je nog voordat je je aanmeldt met een nieuw account of via Facebook, een overzicht van voorbeelden te zien. Daarbij valt meteen op dat de kwaliteit van de beelden hoger is dan die van Vine. Een functie die daarbij kan helpen, is de optie om de belichting automatisch te corrigeren in de video. Daar moeten video’s vooral lichter en dus helderder van worden. Daarnaast kan je ook de snelheid instellen.

Cinemagram strakke layout timeline Cinemagram effect toevoegen aan filmpjes iPhone

Cinemagram versie 1.26 maakt het verder mogelijk om volgens de app ‘miljoenen gebruikers’ te vinden via Twitter, Facebook en je contactenlijst. Je kan vrienden eveneens taggen in je video’s. Na de nieuwste update is het trouwens nog steeds mogelijk om ‘stilstaande video’s’ te maken waarop slechts een deel van de foto beweegt. Ten opzichte van de introductie van de app een jaar geleden, is de interface bijna onherkenbaar strak getrokken.

Downloaden: Cinemagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 10:07
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen cinemagram, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.