Chronicle Touch: Mac-betalingsapp op iPhone uitgebracht

Chronicle Touch is een nieuwe app om rekeningen mee te betalen op de iPhone, die online synchroniseert met de Mac-app.

Chronicle Touch iPhone iPod touch betalingen bijhoudenJe rekeningen onder controle houden en nooit meer een betaling missen. Dat is al langer het doel van de Mac-toepassing Chronicle Bill Manager, en die toepassing heeft er nu ook een kleine versie op de iPhone bij gekregen waarmee je online kan synchroniseren. Chronicle Touch betaalt nog net geen rekeningen voor je, maar zorgt ervoor dat je rekeningen op tijd blijft betalen. Voer betalingsverzoeken in en de app houdt bij wanneer je moet betalen. Toch kan de papierstapel op tafel nog niet gearchiveerd of vergeten worden.

In Chronicle Touch beschik je over dezelfde basisfuncties als in de software voor de Mac. Je zet ontvangers van reguliere betalingen van je op een rij, met een rekeningnaam, categorie (hypotheek, auto, creditcard, elektriciteit), volgende betalingsdatum en interval waarin de betalingsmelding moet terugkomen. Daarnaast geef je het bedrag aan dat overgemaakt moet worden en kan je er een pushbericht voor instellen. Daarna komt de betalingsplicht in de rij van het hoofdmenu te staan.

In de app kan je aangeven dat je een betaling hebt voltrokken. Je geeft dan aan hoeveel je hebt overgemaakt, op welke datum dat is gebeurd en je hebt de ruimte om een notitie te maken. Bij een voltooide betaling kan je een transactienummer van de betaling in de app zetten, zodat je vanuit de app naar een nummer kan refereren als bewijs voor de betaling. De gelogde betalingen kan je vervolgens terugkijken onder de ontvanger in het hoofdmenu.

Meer opties heeft Chronicle Touch niet en dat is eigenaardig. Je hebt de app vooral nodig als je veel betalingen moet doen die je niet via acceptgiro laat lopen. In dat geval is het eigenaardig dat je geen gegevens over de ontvanger in de app kan zetten. Geen rekeningnummer, geen IBAN-nummer, geen adres op een andere manier.

Chronicle Touch rekeningoverzicht Chronicle Touch betalingsvenster

Dat overmaken niet kan vanuit de applicatie, is niet zo raar. iDeal maakt het nog niet mogelijk eigenhandig nieuwe betalingsopdrachten vanuit een app te realiseren en de Nederlandse banken-apps integreren niet met andere applicaties en kunnen dus geen betalingsopdrachten van apps als Chronicle overnemen. Maar al zou dat wel kunnen: Chronicle Touch laat het in alle velden en wegen afweten als het aankomt op het invoeren van betalingsgegevens, en daarmee is de kwestie eigenlijk niet relevant. Op de Mac is het overmaken van geplande betalingen via de in-app browser juist een van de specialiteiten van de app.

Chronicle Touch is een van de vele apps voor geldbeheer op de iPhone, zoek maar eens op money of billing in de App Store. In de laatste categorie heb je bijvoorbeeld met Billings Touch al een applicatie met meer mogelijkheden. Los van de synchronisatie van de Mac-app, kan je gegevens die je in Chronicle Touch invoert, eigenlijk ook wel kwijt in een takenlijst-app of de agenda van de iPhone.

Downloaden: Chronicle Touch (€2,69, introductieprijs, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.1)
Ook genoemd: Chronicle: Bill Manager (€8,99, Mac, vanaf OS X 10.7)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 8:04
Categorie Financiën
Onderwerpen geld, rekening, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.