Musicalkaartjes Wicked te koop via iPhone-app MyOrder

Je kunt vanaf 15 november kaartjes voor de musical Wicked kopen in de Kalverstraat, met behulp van de iPhone-applicatie MyOrder.

WickedApple positioneert Passbook graag als centrale opbergplaats voor kortingsbonnen, concertkaartjes en binnenkort ook bioscoopkaartjes. Maar in Nederland bood MyOrder die mogelijkheid al. Vanaf donderdag 15 november komt daar een nieuwe mogelijkheid bij: in een speciale pop-up store in de Kalverstraat in Amsterdam kun je kaartjes kopen voor de musical Wicked, met behulp van de iPhone-applicatie van MyOrder. Door in de winkel een QR-code te scannen met de app wordt het koopproces in gang gezet. Vervolgens worden de tickets naar je gemaild.

Het is nog de vraag in hoeverre een bezoek aan de winkel ook echt vereist is om je musicalkaartje te kopen. Een QR-code kan immers ook vanaf een andere locatie gescand worden, of je kunt zelfs online een kaartje boeken zonder gebruik van de applicatie. Het lijkt er op dat de QR-code vooral bezoekers van de winkel moet motiveren om op dat moment een kaartje aan te schaffen.

Afgelopen zomer kocht Rabobank de mobiele betaaldienst MyOrder, die gebruikt kan worden om mobiel te bestellen in bepaalde restaurants, bioscopen en bij diensten zoals Thuisbezorgd. Toen Apple Passbook in iOS 6 introduceerde, zei de directeur van het bedrijf te willen concurreren en samen te werken met de nieuwe ticketdienst van Apple.

Downloaden: MyOrder (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 22:26
Categorie Lifestyle
Onderwerp myorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.