Chatapp Imo Messenger krijgt forumfunctie

Chatapplicatie Imo messenger heeft een Broadcast-functie gekregen waarmee je ook met vreemden over allerlei onderwerpen kan chatten.

imo messengerDe chatapplicatie Imo Messenger waarmee je kan chatten met behulp van de diensten Windows Live Messenger, Skype, Google Talk, AIM en meer, heeft een bijzondere update gekregen. Behalve chatten met contactpersonen, kan je nu ook reageren op de berichten van wildvreemden. Broadcast, luidt de naam van de nieuwe functie van Imo Messenger. Die lijkt op een internetforum: iemand opent met een onderwerp en iedereen kan erop inspringen. Wel is er een duidelijk verschil met een forum.

Op internetfora kom je niet zomaar zonder bijzondere interesse in een onderwerp, en weet je eigenlijk ook heel goed welke onderwerpen je allemaal kan verwachten. Imo Messenger is natuurlijk een algemene chatapp en daar gaat die vlieger niet voor op. Ontwikkelaar imo.im heeft daarom een algoritme verzonnen: de app ziet in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent, wellicht door berichten aan te tikken en te reageren. De volgende keer krijg je dan meer berichten te zien die in dat straatje passen. Je kan natuurlijk ook een eigen interesse pitchen door zelf een bericht te schrijven in Broadcast.

Om in het openbaar te kunnen chatten in Imo Messenger, gebruik je CP: Communication Points. Het is tegelijk een maatregel om spam tegen te gaan en een verdienmodel van de applicatie. De hoeveelheid punten wordt dagelijks ververst, maar je kan je volgens de uitleg ook aanmelden voor een Premium Account met meer punten. Een exacte uitleg van het aantal punten, zoeken we echter tevergeefs in de toepassing en ook op de mogelijkheid om zo’n abonnement af te sluiten zien we niet terug. Meld het vooral in de reacties als je de functie wel vindt.

Imo Messenger single broadcast Imo Messenger broadcasts

De ‘vreemden’ achter een bericht of reactie hoeven niet lang vreemden te zijn. Bij elk bericht zie je wie het heeft geplaatst en wie erop reageerden. Je kan op de profielfoto van een gebruiker drukken om diens foto in het groot te zien op een profielpagina. Daarop zie je ook diens geschiedenis van Broadcast-berichten, contacten en interesses. Natuurlijk is het mogelijk iemand meteen als contact toe te voegen. Verder kan je berichten voorzien van tags, waarop gebruikers nu al hun creativiteit botvieren. Bij de oproep van een man voor dames die willen chatten, prijkt bijvoorbeeld meteen in het Broadcast-overzicht de tag ‘Come on! I’m desperate!’ Misschien moet je niet al je chatgewoonten willen loslaten op de nieuwe publiekelijke muur.

Downloaden: Imo Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, msn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.