CEO AppGratis: ‘App onlangs nog goedgekeurd door Apple’

AppGratis-CEO Simon Dawlat zegt verbaasd te zijn over Apple's keuze om de app te verwijderen. Er was een compromis met Apple gesloten.

AppGratis DawlatEind vorige week verwijderde Apple de applicatie AppGratis uit de App Store. Inmiddels heeft Simon Dawlat, de CEO achter het bedrijf van de app, gereageerd op deze keuze. Hij zegt verward te zijn, omdat een nieuwe versie van AppGratis onlangs juist was goedgekeurd. De CEO heeft een bedrijf met 45 werknemers dat grotendeels afhankelijk is van de iOS-applicatie, waaraan hij nu moet uitleggen wat er exact gaat gebeuren.

Apple reageerde zelf al op het verwijderen van de iOS-app. Toen werd gezegd dat AppGratis te opdringerig is met de getoonde reclame. Het is niet toegestaan om pushnotificaties als promotiemateriaal te gebruiken. Ook overtrad de app een App Store-richtlijn die het verbiedt andere applicaties te tonen ter promotie.

Dawlat zegt dat er inderdaad wat onenigheid bestond over functies in AppGratis. Na lange gesprekken met Apple’s reviewteam zegt AppGratis echter Apple overtuigd te hebben, waarna een nieuwe versie officieel werd goedgekeurd. Op dinsdag 4 april zou AppGratis op de iPad nog klaar zijn gezet voor verkoop, wat betekent dat de app langs Apple’s reviewproces was gekomen. Volgens Dawlat heeft Apple op een bepaald punt afgezien van de gemaakte compromis, waardoor de app alsnog werd afgekeurd en de iPhone-app werd verwijderd.

Of de app ooit in gewijzigde vorm zal terugkeren, blijft nog de vraag. Wel zegt AppGratis dat de applicatie ondersteund zal worden terwijl er naar een oplossing wordt gezocht. Dit betekent dat de iPhone-app nog steeds gebruikt kan worden door mensen die hem geïnstalleerd hebben.

Dit is zeker niet de eerste keer dat Apple een iPhone-app op een later punt verwijdert, maar de situatie van AppGratis weegt zwaar. Het betreft hier immers een bedrijf van 45 man groot dat zo goed als volledig afhankelijk is van de zojuist verwijderde app. We zagen eerder al iPhone-apps verdwijnen om soortgelijke redenen, maar tot nu toe lijkt de regel selectief te worden toegepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 12:08
Categorie Uncategorized
Onderwerp appgratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.