Blogsy iPad-app ondersteunt Markdown en krijgt HTML-toetsenbord

Blogsy voor iPad heeft een update gekregen. Het ondersteunt nu Markdown-opmaaktaal, heeft een HTML-toetsenbord en snelle acties om een nieuwe blogpost te beginnen.

blogsy icoonAls je veel webteksten schrijft, heb je wel eens gehoord van Markdown, de opmaaktaal die iets makkelijker is dan HTML. Blogsy biedt nu ondersteuning voor Markdown en daarmee wordt de blogapp nog completer. Je kunt nu je teksten rechtstreeks met Markdown-opmaak intikken, waarna de app de opmaak omzet naar een mooi vormgegeven pagina. Liever geen Markdown? Dat kan ook: Blogsy heeft een uitgebreid HTML-toetsenbord gekregen waardoor het makkelijker is om HTML-tags in je tekst op te nemen. Om te voorkomen dat je je blogberichten door een appcrash kwijtraakt of stomme fouten maakt is er nu een History-functie aanwezig, zodat je altijd terug kunt gaan naar oudere versies van een blogposting.

Daarom is er nu ook een Save-knop aanwezig, zodat je tussentijds een versie kan opslaan. Blogsy biedt ondersteuning voor WordPress, Blogger, TypePad, MovableType, Drupal, Joomla, Tumblr en meer – alle populaire blogplatformen!

blogsy-ipad-hondVoor de echte fans is het vanaf nu ook mogelijk om URL-schema’s toe te voegen. Andere apps moeten dat dan wel ondersteunen. Met zo’n URL-schema kun je content van een andere app naar Blogsy sturen, zodat je het kunt omzetten naar een blogbericht.

Wat de ondersteuning voor allerlei online diensten betreft, is Blogsy goed voorzien. Het biedt koppelingen naar Flickr, Picasa, YouTube, Vimeo, Instagram en Facebook. Het toevoegen van foto’s en video’s is een kwestie van slepen vanuit de ingebouwde browser naar de media-zijbalk en vervolgens naar een blogposting. Blogsy is helemaal touchvriendelijk uitgevoerd. Voor TypePad en Joomla zijn er in deze versie twee verbeteringen doorgevoerd: instellingen voor kladberichten in TypePad en een check op speciale HTML-code in Joomla-berichten.

Nog een ander handigheidje die in de nieuwste versie is toegevoegd: driemaal tappen op de plusknop om de geopende post naar de lijst met Drafts te sturen en een nieuwe post te openen. Voor als je plotseling een nieuwe ingeving krijgt.

Downloaden: Blogsy (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

blogsy ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 12:57
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.