Frankrijk wil AppGratis-verwijdering aankaarten bij EU

Een Franse onderminister wil de EU aanspreken op Apple's beslissing om AppGratis uit de App Store te halen. AppGratis wordt gemaakt door een bedrijf uit Frankrijk.

fleur pellerinApple verwijderde onlangs de app AppGratis, een koopjesapp voor de iPhone en iPad. Dit verhaal heeft nu een onverwacht staartje gekregen, nu Franse autoriteiten de EU willen inschakelen vanwege het verdwijnen van de app. AppGratis wordt gemaakt door een Frans bedrijf. De EU zou het gedrag van internetbedrijven nauwer moeten reguleren, vinden de Fransen. De Franse onderminister voor digitale economie Fleur Pellerin (zie foto) bracht een bezoek aan iMediapp, maker van de AppGratis-app en noemde de beslissing van Apple “extremely brutal and unilateral”, aldus Reuters.

Ze vindt dat het gedrag van Apple onwaardig is voor een bedrijf van dit formaat en is van plan actie te ondernemen. Pellerin gaat de Europese Commissie en EU-lidstaten oproepen om digitale platformen, zoekmachines en sociale media beter te reguleren.

AppGratis stuurde gebruikers push notificaties als ze nieuwe, tijdelijk gratis apps aan het overzicht in AppGratis hadden toegevoegd. Sommige ontwikkelaars betaalden daarvoor, andere niet. Apple beriep zich op twee richtlijnen voor ontwikkelaars, waarin de promotie van apps en opdringerige reclame wordt verboden. Na de verwijdering van AppGratis ontstond bij sommige mensen de indruk dat Apple wel eens actiever bezig zou gaan met het verwijderen van apps die koopjes bevatten. De CEO van AppGratis gaf na een paar dagen radiostilte aan, dat de app onlangs nog was goedgekeurd door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 7:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen appgratis, europa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.