Chronos 2.0 voor iPhone: nieuwe interface en doelen stellen

Chronos 2.0 voor iPhone heeft een nieuwe interface en laat gebruikers data over hun leven, activiteiten, gezondheid en humeur bijhouden.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ChronosVorig jaar begon het echt door te breken: allerlei accessoires en apps waarmee je activiteiten en lichaamsprocessen kunt meten. Ze vallen onder de categorie ‘quantified self’. Het vernieuwde Chronos is zo’n app. In de app kunnen gebruikers data over hun leven, activiteiten, gezondheid en humeur bijhouden. De 2.0 versie heeft een geheel vernieuwde interface, met kleurige en dikke letters. Daarnaast heeft Chronos ook een andere aanpak, waarbij gebruikers hun persoonlijke doelen niet meer handmatig hoeven in te stellen, maar tien standaarddoelen geeft die je kunt activeren. De app houdt vervolgens bij wat je hebt gedaan. Wanneer je naar bed ging bijvoorbeeld, en welke vrienden je hebt gezien.

Die standaarddoelen in Chronos variëren van “meer dan acht uur slapen”, tot “twee of meer sociale gelegenheden bezoeken”. Klik op “Set” om ze te activeren. Chronos stuurt push-notificaties om je op het goede pad te houden. Dit zijn geen zeurende push-berichten, maar eerder opbouwende aanmoedigingen. Bijvoorbeeld wanneer je een doel hebt bereikt, of een persoonlijk record verbreekt. Ook nieuw in Chronos: een korte veeg over Events om ze te bevestigen, een lange veeg over belangrijke Events om ze te markeren en te laten opnemen in de verslagen die de app van jouw activiteiten maakt. Aan het eind van iedere week krijgen gebruikers namelijk een persoonlijke infographic van hun activiteiten, die laat zien waar je was, hoe je je tijd indeelde, wat de trends waren en hoe je scoort op de Werk/Vrije Tijd en Bewegen/Slapen balans. Hoe meer informatie je invoert, hoe slimmer de app wordt.

Chronos todayChronos week

Een gratis app als Chronos is handig voor mensen die eens willen kijken of de quantified self-beweging bij hun past, zonder daar ingewikkeld tracking-armbanden en gadgets van honderden euro’s voor aan te schaffen. Vast staat in ieder geval dat de beweging groeiende is: de geschatte marktomvang van QS-devices als de Fitbit en Fuelband is $1,5 miljard in 2014. Apps als Chronos zouden daar mooi van kunnen profiteren, mits mensen natuurlijk niet steeds meer bedenkingen krijgen over het delen van zoveel persoonlijke informatie.

Downloaden: Chronos (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2013, 18:50
Categorie Geneeskunde
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.