Cannons: puzzelgame voor de iPhone met piratenthema

Cannons is een nieuwe puzzlegame met een piratenthema. In Cannons is het de bedoeling dat je door het roteren van tegels, touwen aan elkaar vastknoopt. Wanneer het touw een bepaalde lengte heeft kun je het op laten branden met behulp van een kanon.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerHet aantal puzzelgames in de App Store is inmiddels niet meer te overzien. Wie nog op wil vallen tussen al het puzzelgeweld moet van goede huize komen. Ontwikkelaar Readdle doet een poging met de nieuwe game Cannons. In Cannons is het de bedoeling dat je door het roteren van tegels, touwen aan elkaar vastknoopt. Wanneer het touw een bepaalde lengte heeft kun je het op laten branden met behulp van een kanon.

Zoals bij meer puzzelgames klinkt de beschrijving vaak onduidelijker dan dat het spel eigenlijk is. De bedoeling is om zoveel en zo lang mogelijke touwen te maken en ze daarna kapot te schieten met kanonnen aan de zijkant. Hiermee verdien je munten waarmee je je kanonnen weer een upgrade kunt geven, zodat ze meer vuurkracht krijgen.

Het spel is gebouwd rond een piratenthema, waardoor het een eigen uitstraling krijgt. Het is weer eens wat anders dan de standaard gekleurde vierkantjes en driehoekjes bij veel andere puzzelgames. Je kunt kiezen uit drie spelvarianten: Arcade, Classic en Strategy. Bij Classic is het de bedoeling zoveel mogelijk punten te scoren, waarbij je geen tijdslimiet hebt. Arcade heeft wel een tijdslimiet en bij de Strategy-variant moet je op een wat slimmere manier de touwtjes aan elkaar zien te knopen.

Bekijk hieronder de trailer van Cannons:

Cannons kost 2,39 euro en is verkrijgbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:53
Categorie Games
Onderwerpen game, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.