CameraSync kan voortaan synchroniseren via favoriete Wi-Fi-netwerken

CameraSync heeft een nieuwe functie gekregen, waarbij je alleen via favoriete Wi-Fi-netwerken kunt synchroniseren. De app werkt met geofencing, waarbij je meerdere plekken kunt instellen.

camerasync iphoneCameraSync is een iPhone- en iPad-app waarmee je foto’s die je onderweg hebt gemaakt in één moeite naar flickr, Dropbox, een eigen FTP-server of andere bestemmingen kunt sturen. Er is alleen één probleem: je wilt niet dat je databundel volledig wordt verbruikt door de massale upload van foto’s. Daar is in versie 1.3 nu iets op gevonden: dankzij geofencing zorg je ervoor dat de foto’s alleen worden geüpload als je op je eigen Wi-Fi-netwerk zit. Zodra je thuiskomst gaat de app fanatiek bezig met het doorsturen van foto’s naar bijvoorbeeld Flickr. CameraSync werkt volledig op de achtergrond, dus je hoeft er bij thuiskomst niet eens over na te denken. Wel moet je eraan denken dat je batterij sneller leeg gaat, omdat de app voortaan met vaste tussenpozen je GPS-locatie in de gaten houdt.

Het handige is, dat je niet alleen aan je thuisadres vastzit, maar meerdere locaties kunt instellen waar je automatisch de foto’s wilt laten synchroniseren. Bij vrienden thuis, op je werk of op vakantie bij de McDonalds kan dus ook. Met regelmatige intervallen wordt gekeken waar je bent en of het tijd is om weer foto’s te uploaden. CameraSync ondersteunt ook Microsoft Skydrive, Amazon S3 en Box.net. Alle foto’s worden in volledige resolutie bewaard; de app comprimeert ze niet en maakt de afmetingen ook niet kleiner. CameraSync onthoudt bovendien welke foto’s al geüpload zijn, zodat hij niet opnieuw gaat uploaden op het moment dat je op de server een foto weggooit. Bovendien werkt CameraSync ook samen met populaire apps zoals Camera+ en Hipstamatic.

Downloaden: CameraSync (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2012, 13:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.