Camera+ 3: focus en exposure vastzetten, workflows en API’s

De indrukwekkende fotografie-app voor de iPhone Camera+ is voorzien van de grote update 3. Die zorgt voor meer deelopties, een verbeterde clarity en het vastzetten van de exposure en focus van een foto.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Camera+ iPhone iPod touch versie update 3De geroemde foto-applicatie Camera+ van ontwikkelaar Tap Tap Tap heeft een grote update gekregen naar versie 3 van de app. De misschien wel belangrijkste verandering is dat je de focus en exposure nu onafhankelijk van elkaar kan vastzetten. Het instellen van de belichting en scherpte onafhankelijk van elkaar was al een van de voornaamste verkoopargumenten van Camera+ en is nu dus flink uitgebreid. Door de waarden vast te zetten, kun je makkelijk donkere, felle of zelfs bewust onscherpe foto’s maken.

Van alle wijzigingen springt het vernieuwde pictogram misschien het meest in het oog, maar het is werkelijk de kleinste aanpassing in de grote lijst verbeteringen. Zo is bijvoorbeeld de Clarity-functie flink onder handen genomen. Camera+ vastzetten focus en exposureMet die functie is het mogelijk foto’s een stuk lichter en helderder over te laten komen zonder dat de kleuren daarbij kunstmatig lijken. Als je daardoor voortaan al je fotobewerking op de iPhone in Camera+ wilt doen, komt dat goed uit. Sinds versie 3 is het mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te importeren vanuit het fotoalbum. Het importpaneel is daarbij verbeterd met een zoomoptie en de achterliggende technische EXIF-informatie van een foto.

In het menu als je een foto schiet, kan je nu kiezen uit Workflows. Standaard is Camera+ voorbereid op het maken van meerdere foto’s achter elkaar. Je kan nu ook instellen dat de app na het nemen van één foto automatisch doorgaat naar het bewerken ervan. Wat bijvoorbeeld handig is als je een foto wilt delen op sociale netwerken. Dat kan nu een stuk multifunctioneler vanuit de applicatie. Camera+ nieuwe deelfunctiesJe kan een foto tegelijk doorsturen naar meerdere media en zelfs naar meerdere Twitter-accounts op hetzelfde moment. Als je een foto wel wilt delen maar niet wereldkundig wil maken, kan je er nu een URL voor aanmaken en die delen met de personen die de foto toekomen. Tap Tap Tap wijst erop dat de deelsnelheid ondanks alles, toch een stuk hoger ligt.

Een andere wijziging vindt extern plaats in andere applicaties. Er zijn Camera+ API’s vrijgegeven waar andere ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om hun app samen te laten werken met de foto-applicatie. WordPress, Tweetbot, Twittelator Neue, Twitterrific en Foodspotting zijn de eerste in de rij. Zij laten je voortaan een foto plukken uit Camera+.

Vier wat kleine aanpassingen zijn de aangepaste interface voor fotobewerking en het weergeven van de statusbar (met je provider- en batterijinformatie) aldaar. Daarnaast is de applicatie op punten sneller geworden, waardoor het geheel soepeler aanvoelt.

Oh, nog één ding: in het menu vind je nu een optie om het foto’s schieten met de volumeknop aan of uit te schakelen.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 16:29
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.