Stryke: een geweldig fout instrument op de iPad

Stryke is het foutste instrument dat je op de iPad tegenkomt. Tel jaren 80 keyboardgitaren op bij happy hardcore-melodieën en je zit goed.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stryke fout instrument op iPadZoek op een instrument in de App Store en je ziet dat je hem virtueel kan bespelen op de iPad. En van synthesizers op de iPad zijn er misschien nog wel meer. Maar nieuwe instrumenten? Dat zie je minder vaak. Stryke is er een. Gooi de melodietjes van jaren 90 happy hardcore en de foute keyboardgitaren van de jaren tachtig bij elkaar en je krijgt een idee van hoe fout Stryke is. Hoe héérlijk fout Stryke is.

Het begint in Stryke met het kiezen van een van de dieren. De wolf zorgt voor een jankend elektronisch gitaargeluid uit de tijd dat rockers nog enorme krullenbossen hadden, de panda ontlokt veel hogere klanken. Het virtuele instrument bestaat uit knoppen voor de noten rechts en een groot virtueel pad voor de toonhoogten links. Het virtuele pad laat zich op verschillende manieren bedienen. Je kan er over vegen voor riffjes, maar kan het vlak ook tikken voor andere toonhoogten. De indeling zorgt ervoor dat je de app prima op tafel kan leggen en met een beetje fantastie, kan vasthouden als gitaar. Twee video’s van de ontwikkelaar laten de flexibiliteit van de app zien.

Om meer uit Stryke te halen, kan je van dezelfde ontwikkelaar Retronyms de app Tabletop downloaden. Daarin koop je met in-app aankopen verschillende synthesizers, drumkits en andere digitale instrumenten die je kan combineren in een dashboardomgeving waarin je Stryke ook bedient. Zo zet je bijvoorbeeld een ritme achter de muziek.

Pluspunten

  • Heerlijk fout
  • Overtuigend jaren 80 en 90-geluid

Minpunten

  • Niet heel uitgebreid

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:34
Categorie Muziek
Onderwerpen ipad, muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.