Bokeful: subtiele onscherpe vormen toevoegen aan foto’s

Bokehful is een applicatie waarmee je bepaalde vormen kunt toevoegen aan je foto om deze zo een speciaal effect te geven.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

BokehfulBokehful is een nieuwe app die nieuw in de App Store verschenen is. Met de applicatie kun je Bokeh-effecten creeëren in een foto, door zelf vormen toe te voegen. Deze vormen hebben een wazige rand, waardoor ze onscherp lijken. Je hebt de keuze uit vier vormen: een rondje, sterretje, hartje en zeshoek. Je kunt kiezen uit aantal kleurenpallets. Hierdoor krijg je een overgang van kleuren als je vormen naast elkaar plaatst.
Het is de bedoeling dat je wrijft om over een stukje van de foto een aantal van de vormen te plaatsen. Als je drukt zal de vorm namelijk niet altijd precies op die plek komen te staan. Je hebt geen controle over de grootte en scherpte van het vormpje dat geplaatst is. Zoals gezegd bevat de app verschillende kleurenpaletten. Deze kleuren zijn uitgekozen zodat ze mooi in elkaar overlopen en goed bij elkaar passen. Je kunt zelf bepalen op welke manier de kleur moet overlopen en in welke verhouding. Zo kun je ervoor kiezen alleen beneden een fellere kleur te laten uitkomen, of een evenwichtige overgang van links naar rechts maken.

Jammer is dat je zelf de transparantie van de vormen niet kunt aanpassen. Hierdoor worden ze op sommige foto’s te overheersend en op andere foto’s weer niet zichtbaar genoeg. Zo lang je de juiste foto’s selecteert geeft de applicatie wel een leuk effect. Zo kun je kiezen voor iets meer subtiliteit, zoals de bolletjes op de rechter bovenstaande foto, of voor een foto die overheerst wordt door de vormen, zoals de puppy omringd met hartjes.

Downloaden: Bokehful (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.