BlogFire pusht nieuwe berichten van je favoriete sites

BlogFire is een gratis dienst die berichten van je favoriete sites automatisch pusht op de iPhone en iPod touch. Je kan artikelen meteen lezen in de ingebouwde RSS-lezer.

BlogFire voor iPhone en iPod touchZo nu en dan komt er eens een app langs met een functionaliteit waarvan je je afvraagt waarom je het nog niet eerder op de iPhone of iPod touch had staan. Het zonet verschenen BlogFire bekijkt of er nieuwe berichten op je favoriete sites staan en geeft automatisch een push-melding als het zover is. Het beste van alles is dat de app volledig gratis is en nog allerlei handige instellingen heeft ook. Bovendien kan BlogFire gebruikt worden als simpele RSS-lezer.

De infrastructuur van push-meldingen is zo kostenintensief dat bijvoorbeeld betaalde Twitter-apps als Tweetbot er vanaf zien om de functie aan te bieden. BlogFire doet het voor andere diensten en doet het nog gratis ook. Het pusht berichten zodra die doorkomen op een site en je hebt er niet eens een account voor nodig om het te laten werken. Je kán wel een account aanmaken trouwens. Die ‘geeft je toegang tot toekomstige features en laat je horen over andere apps’.

BlogFire werkt kinderlijk eenvoudig. In een layout die doet denken aan het Homescreen van de iPhone, krijgt elke website een apart pictogram. Het aantal ongelezen nieuwsberichten op de site wordt aangegeven in de bekende rode notifier. Als je op een site klikt, zie je het overzicht van laatste artikelen erop. Deze RSS Reader-functionaliteit is zeker niet de fraaiste die we op de iPhone hebben gezien, maar daar lijken de makers van op de hoogte. Onder de settings, de knop linksboven in het hoofdscherm, kun je in één keer alle ongelezen berichten van alle sites als gelezen markeren.

Het zijn de instellingen die BlogFire een erg fijne app maken. Alle instellingen zitten verscholen onder één knop. Aldaar kun je als eerste optie blogs toevoegen. Er zijn al standaardmodules aangemaakt voor WordPress, Posterous, Tumblr, Blogger en Blogspot-adressen, maar je kan ook handmatig adressen invoeren. Elke website met een RSS feed-wordt gepakt. Ook een persoonlijk Twitter-adres bijvoorbeeld. Wie wat inspiratie nodig heeft, kan graven in een aantal aangeraden blogs in verschillende categorieën.

Eveneens kan je in de instellingen aangeven dat de push-meldingen tijdelijk uit moeten of dat ze geen geluid mogen maken. Dit kun je overigens ook per RSS aangeven. In de algemene instellingen kun je ook de Quiet Hours aangeven, hoeveel tijd er minimaal mag zitten tussen twee push-meldingen en of je een notifier met het aantal ongelezen berichten op het app-icoontje wil hebben staan. De laatste optie die we zien in de instellingen is ‘Disable Ads’. Die biedt de mogelijkheid ruchtbaarheid aan de app te geven op Facebook of Twitter in ruil voor een week geen advertenties. Wij kwamen in onze test echter nog geen reclame-uiting tegen.

Downloaden: BlogFire (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2011, 21:04
Categorie Nieuws
Onderwerpen pushberichten, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.