Bladepad gamepad voor iPhone wil via Kickstarter realiteit worden

Bladepad is een afneembare gamepad voor de iPhone. Via Kickstarter proberen de bedenkers geld in te zamelen.

bladepad iphoneAfgelopen april was de Bladepad al even in het nieuws. De draagbare gamepad geeft de iPhone fysieke knoppen, zodat dezelfde ervaring als de Nintendo DS ontstaat. Net als eerdere controllers legt de Bladepad via Bluetooth verbinding met de iPhone. Het voordeel is dat je je scherm niet meer hoeft aan te raken, zodat je meer overzicht hebt over het speelveld.

De makers zochten aanvankelijk ontwikkelaars die hun games speciaal wilden aanpassen voor deze gamepad. Nu staan ze op het punt om het accessoire ook daadwerkelijk te maken – met geld van Kickstarter.

De Bladepad bestaat uit een iPhone-beschermhoes met een uitschuifbare gamepad. Deze bevat twee joysticks, een D-Pad en meerdere knoppen. Binnenin vind je een microprocessor en Bleutooth-module van Texas Instruments. Aan de buitenkant is een lichtgewicht metalen stootrand gemaakt, dat er qua design ongeveer net zo uitziet als de rand (bezel) rondom de iPhone 4 en 4S. Voor 59 dollar exclusief verzendkosten kun je inschrijven op de Bladepad. Er is 55.000 dollar nodig om het project te laten slagen en er zijn 108 mensen die zich momenteel hebben ingeschreven.

Eén probleem rond gaming heeft Apple nog steeds niet opgelost: hoewel ondersteuning voor allerlei hardware-accessoires zoals bloeddrukmeters en andere complexe apparatuur werd beloofd, is dat bij game-accessoires nog niet optimaal. Ontwikkelaars moeten hun games aanpassen voor elk accessoire, of het nu de iCade of de Bladepad is. Een betere oplossing zou zijn als Apple een eigen gamepad uitbrengt of een SDK beschikbaar stelt waarmee ontwikkelaars én hardwaremakers aan de slag kunnen.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2012, 13:00
Categorie Games
Onderwerp gamepad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.