Bionic Eye: nieuwe Augmented Reality iPhone-applicatie van Presselite

Presselite komt met een nieuwe iPhone-applicatie die Augmented Reality ondersteunt. Met Bionic Eye kun je de dichtsbijzijnde POI´s opzoeken en naartoe navigeren.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Augmented Reality met Bionic Eye op de iPhoneWe gaven het al aan, elke week kunnen we een Augmented Reality applicatie behandelen. Deze week is het zelfs al de tweede keer dat Augmented Reality ter sprak komt. Ditmaal is het wederom Presselite, die met hun nieuwe iPhone-applicatie Bionic Eye in de App Store zijn verschenen. Helaas ontbreekt het nog een beetje aan Nederlandse toepassingen en dat is ook nu weer het geval; het zijn vooral applicaties van Presselite en van Acrossair, die al meerdere iPhone-applicaties in de App Store hebben staan.

Presselite kennen we al van London Bus en Metro Paris, Acrossair is bekend van Nearest Tube en NearestWiki. Presselite heeft inmiddels al 18 applicaties in de App Store staan, die allemaal op elkaar lijken. Bionic Eye is de nieuwste aanwinst.

Bionic Eye is een Augmented Reality iPhone-applicatie waarmee je de dichtsbijzijnde POI’s kunt bekijken in 360-graden. Zoek via deze applicatie bijvoorbeeld de dichtsbijzijnde Starbucks, Burger King, Apple Store, hotel of metro stations. Metrostations zijn pas na een in-app aankoop beschikbaar. Houd je de iPhone naar beneden dan worden de resultaten in een lijst gepresenteerd. Ook hier is de afstand aanwezig. Druk je nu op een van de resultaten dan zal er een blauwe pijl zichtbaar zijn die aangeeft in welke richting je dient te lopen.

De Augmented Reality-techniek in de applicatie werkt net zoals bij alle Augmented Reality iPhone-applicaties alleen met een iPhone 3GS, omdat er een kompas en de juiste camera-ondersteuning vereist is. Voor de iPhone 3G en de iPod Touch zijn er wel Google Maps-alternatieven aanwezig. Wederom mist ook bij deze applicatie de mogelijkheid om navigatie te gebruiken, zodat de applicatie je niet door gebouwen kan sturen. Bionic Eye is op dit moment beschikbaar in vier varianten: Amerika, Frankrijk, Tokyo en Engeland hebben hun eigen versie.

Downloaden: Bionic Eye (€ 0,79), Bionic Eye France (€ 0,79), Bionic Eye Tokyo (€ 0,79), Bionic Eye UK (€ 0,79).
Bron: TheNextWeb

Feest! Dit is Mike’s 200e nieuwsbericht op iPhoneclub en dat kon natuurlijk maar over één onderwerp gaan: Augmented Reality. Gefeliciteerd Mike, we hopen dat er nog veel nieuwsberichten zullen volgen…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:57
Categorie Navigatie
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.