Bikeplanner for Amsterdam: fietsroutes plannen van A naar B

Bikeplanner for Amsterdam is een fietsrouteplanner voor onze hoofdstad. De planner toont een veilige fietsroute tussen twee punten en geeft de instructies in het Engels weer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bikeplanner for AmsterdamRoutecraft heeft een routeplanner voor fietsers in Amsterdam gemaakt, die nu in de App Store verkrijgbaar is. De applicatie is geschikt voor iPhone en iPod touch en lijkt wel wat op Google Maps, maar met twee voordelen: ten eerste is de getoonde route geoptimaliseerd voor fietsers, waarbij je langs veilige routes wordt geleid en ook rekening wordt gehouden met omleidingsroutes. Ten tweede kun je met de vinger gemakkelijk het begin- en eindpunt verslepen over de kaart.

Een ander verschil is dat de kaarten helemaal gericht zijn op één stad, in dit geval Amsterdam. Dat heeft ermee te maken dat er vanwege de dure licentiekosten geen gebruik kon worden gemaakt van bestaande kaarten, maar dat ontwikkelaar Routecraft alle plattegronden eigenhandig tekent. Grafisch gezien ziet dat er prachtig uit, maar het betekent wel dat het even zal duren voordat er nog meer steden volgen.

Bikeplanner for AmsterdamJe kunt op de kaart in- en uitzoomen. Routecraft is de eerste ontwikkelaar die een dergelijke fietsrouteplanner uitbrengt. De applicatie is geheel Engelstalig.

Het instellen van het start- en eindpunt aan de hand van iconen gaat het makkelijkst, want bij de invoer van adressen via het toetsenbord zul je ook de postcode moeten weten. In een volgende versie die voor januari is gepland wordt gewerkt aan gps-ondersteuning, een snellere plattegrond en een nachtkaart voor nachtroutes.

Bikeplanner for Amsterdam is gemaakt door een team van vijf mensen: Nuno Nunes, Sander Giesing, Robert Jonker, Dave Sag en Fenna Westerdiep. Dit team is van plan om in 2009 regelmatig upgrades uit te brengen via de App Store. We zullen morgen een review van de Bikeplanner schrijven.

Meer info: Routecraft
Installeren: Bikeplanner for Amsterdam (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:11
Categorie Navigatie
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.