Bewegende foto-app Cinemagram nu in het Nederlands

De bijzondere iPhone-app Cinemagram heeft een update gekregen waardoor de app nu Nederlands is en stabieler werkt op de iPod touch. In de applicatie neem je een filmpje op en bewerk je die daarna tot een bewegende foto.

Cinemagram iPhone iPod touchDe iPhone-applicate Cinemagram, waarmee je foto’s kan animeren, heeft een update gehad die de interface Nederlandstalig maakt. Ook moet de app nu een stuk stabieler werken op de iPod touch, waarop de eerder door iPhoneclub gerecenseerde toepassing eerder regelmatig vastliep. Het is daarvoor wel nodig dat je het toestel eenmalig opnieuw opstart. Cinemagram werkt nu eveneens een stuk sneller, wat het nemen van filmpjes en die vermaken tot bewegende foto’s veraangenaamt.


Een andere nieuwe mogelijkheid van de app is dat je Cinemagrams nu kan geotaggen, zodat jij en anderen later kunnen zien waar de ‘foto’ is gemaakt. Tevens worden je creaties nu ook opgeslagen op de server van Cinemagram, zodat je je projecten niet kwijt bent als je de app een keer verwijdert. Ook nieuw is een overzicht waarin je de Cinemagrams die je leuk vindt, eenvoudig terug kan zien. Tenslotte is het eenvoudiger geworden om bekenden van Facebook en Twitter te achterhalen en te bevrienden in de applicatie.

Cinemagram maakt gebruik van een bijzondere truc. Je maakt een filmpje. Vervolgens kiest de app één shot uit. Daarin markeer jij het gebied op de foto dat moet bewegen. Daarna zie je de opname van het filmpje op dat stukje van de foto terug. Een animatie van Cinemagram duurt maar enkele seconden.

Downloaden: Cinemagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.