iculture-biz
iCulture Biz
Candor App iPhone brainstormen

Candor App: bijna briljant brainstormen voor groepen

Brainstormen op papier is nog altijd eenvoudiger dan digitaal de degens kruisen. Tenzij je Candor App voor iPhone en web gebruikt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Candor App iPhone brainstormenGrijp je nog steeds naar een groot vel papier om mee te brainstormen? Een nieuwe app wil het bewijzen: digitaal brainstormen is net zo makkelijk. Candor App is er voor iedereen met de iPhone en iedereen die op een andere manier toegang heeft tot het web. Één iemand van de groep maakt een bord aan en iedereen die erop inlogt, kan zijn eigen virtuele post-its op het bord plakken.

Daarom is Candor App zo simpel: het is een letterlijke overzetting van een plakbord naar een applicatie. Er zijn geen ingewikkelde randzaken als ideeën aan iemand toewijzen, deadlines vaststellen of submappen maken. Candor is gewoon een plakbord. Als één iemand zijn laptop op een beamer aansluit, ben je er al.

Candor stapel kaartjes iPhone Candor post-its op rij iPhone

De deelnemers met de iPhone-app of de mobiele website voeren de deelcode van de brainstormsessie in en doen mee met het plakken van virtuele briefjes. Dat kan echt niet eenvoudiger. Bij elk bericht dat je schrijft kies je een kleur, drukt enter en je gooit hem in de groep. Afhankelijk van een instelling, ziet alleen de organisator alle notities of mag iedereen meekijken. Een organisator die ook de webtoepassing op de computer gebruikt, versleept de volgorde van de briefjes in eenzelfde handomdraai.

Candor desktop weergave website

Handmatig vragen

Tot zover doet Candor App werkelijk alles goed. Maar het punt is een beetje dat het daarbij is gelaten. Zo heeft de organisator niet de mogelijkheid om de kleur van een notitie van een gebruiker te veranderen. Wil je de notities organiseren op kleur, dan moet je de deelnemers verzoeken de kleur te veranderen. Ook in het verslepen is wat meer vrijheid wel welkom. Zo kan je notities niet onder elkaar plakken; alleen de volgorde veranderen. En wat de bruikbaarheid van Candor voorlopig echt om zeep helpt: de veranderingen en nieuwe notitietoevoegingen worden niet automatisch getoond, maar pas na een handmatige paginaverversing.

Zo dichtbij, en toch zover weg. Candor App moet nog even een paar puntjes op de i zetten, maar vooral niet te ingewikkeld worden.

Pluspunten

  • Eenvoudig samen brainstormen
  • Zo snel als papier

Minpunten

  • Handmatig verversen
  • Organisator heeft te weinig opties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 19:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen brainstorm, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.