Battle Supremacy: oorlogsgame van makers Sky Gamblers

Battle Supremacy is een indrukwekkende oorlogsgame met tanks voor iPhone en iPad, van de maker van de geroemde Sky Gamblers-games.

Battle Supremacy iPad iPhone tanksNa vier succesvolle delen in de App Store en verschillende verschijningen in de keynotes van Apple, zet Atypical Games een stap verder dan Sky Gamblers. De games waarin je vliegt en schiet in verschillende tijdperken, krijgt een vervolg met Battle Supremacy. Een oorlogsgame die het gevecht niet alleen in de lucht uit laat voeren, maar ook naar het water en het land haalt. Het spel legt de nadruk op tanks, heeft een online multiplayer en ziet er ongelooflijk fraai uit.

Battle Supremacy beschrijft de Tweede Wereldoorlog in zijn decors en gevechtsapparatuur. In de App Store-omschrijving legt Atypical de nadruk zeer op het tankgedeelte van de game en deelt mee dat de tanks historisch accuraat zijn. De locaties waarop de confrontaties plaatsvinden, verbazen ook niet. Je strijdt in Frankrijk, Rusland en de wateren bij Japan en buurlanden.

Battle Supremacy tank vs trein iOS

Uiterlijk en inhoud

De manier waarop de actie in beeld wordt gebracht, dát verbaast wel. Battle Supremacy is in het bijzonder geoptimaliseerd voor de iPhone 5s en diens 64 bit-processor en ziet er geweldig uit. Ongeacht in welk voertuig je je verplaatst, kan je kijken zo ver de horizon strekt en zie je toch genoeg details. Glooiende landschappen met verschillende ondergronden, sporen in de sneeuw, stofwolken van onder je rupsbanden, bewegend lang gras, helder gekleurd water en: totaal vernietigbare huizen, bomen en omgevingen. Battle Supremacy geeft bij vlagen de indruk dat het géén iOS-game is.

Battle Supremacy machinesIn de verhaallijn van het spel doorloop je twaalf uitgebreide oorlogsmissies, al dan niet bijgestaan door een peloton andere tanks. Indrukwekkend is dat de ruimte in de omgevingen ook meteen je vrijheid is. Zo kan je tegenstanders vanaf de zijkant verrassen, dekking zoeken achter rotsen en alternatieve routes nemen. Naast het verhaal heb je zat andere opties. Zo kan je het tegen computertegenstanders opnemen in de speltypes Free roam, Free for All, King of the Hill, Capture the Base, Team Deathmatch. Dezelfde als de online multiplayer.

Totaalpakket

De online multiplayer is dé troef van Atypicals nieuwste, op welk vlak Battle Supremacy natuurlijk inhaakt op het gigantische succes van World of Tanks op pc. Online geeft de nieuwe iPhone– en iPad-game je helaas nog niet de mogelijkheid om in andere voertuigen te stappen dan tanks. Wel kies je als een van de tien spelers of je aan de zijde van de Nazi’s of de geallieerden wil staan in de online veldslagen. Verder kan je voertuigen upgraden en nieuwe machines ontgrendelen door te spelen, maar er zijn géén in-app aankopen in Battle Supremacy. Je downloadt meteen een totaalpakket. En wát voor een!

Downloaden: Battle Supremacy (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 9:01
Categorie Games
Onderwerpen oorlog, sky gamblers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.