Band of the Day: elke dag een nieuwe artiest ontdekken met iPad-app

De hooggewaardeerde iPhone-muziekapp Band of the Day is geoptimaliseerd gemaakt voor de iPad. Daardoor kun je nu elke dag een nieuwe artiest uitvoerig leren kennen met streambare muziek, een recensie en een biografie.

Band of the Day kalender muziekEen kalender waar muziek uit komt, dat is een treffende beschrijving van Band of the Day. Sinds de laatste update is de iPhone-applicatie geoptimaliseerd voor de iPad en kan je nu ook op het tablet een dag van de maand selecteren om de band van de dag te leren kennen. Vervolgens kun je een aantal nummers van de artiest horen, een recensie en biografie lezen, tweets erover volgen en de albums van de artiest verkennen. Bovenal ontdek je nieuwe muziek met Band of the Day.

Op de iPhone scoorde de applicatie al punten met zijn opvallende tekstopmaak die tegelijk lekker oogde én helemaal was aangepast op het beeldscherm van de telefoon. Band of the Day iPad muziek ontdekkenOp de iPad is dat opnieuw het geval. De teksten zijn lekker leesbaar met een grote letter, hebben een fijne kolombreedte en worden opgeleukt door kaders over bandleden en quotes uit liedjes. Je scrollt heerlijk door de pagina’s heen en gaat terug met de rode knop onder in beeld. Het fijnste is echter dat je de tekst doorneemt terwijl de muziek van de artiest doorspeelt. Voor de bijgevoegde YouTube-video’s stopt de muziek wel met spelen.

De muziek laat zich bedienen met een knop linksboven in beeld. Als je die uitschuift, zie je de gratis volledig luisterbare nummers van de artiest onder elkaar. Je mag elke track in zijn geheel vijf keer luisteren om te beslissen of je het mooi vindt of niet, daarna kan je alleen nog 30-seconden samples van liedjes beluisteren. Je kan elk nummer waarderen van 1 tot en met 5 sterren en delen op Facebook, Twitter en via e-mail. De redactie van de applicatie draagt er zorg voor dat er veel afwisseling zit in de muziekgenres die je te horen krijgt, maar verwacht geen uitersten als snoeiharde dance of ouderwets klassiek. Band of the Day informatieHet gaat grofweg om onbekende artiesten die een groot publiek zouden kunnen aanspreken. Als je de tracklist van een artiest in beeld hebt staan, kan je met een rode knop bovenaan de lijst omdraaien voor een mixtape met een redactiekeuze van de favoriete nummers van de Band of the Day-artiesten.

Band of the Day wil op de iPhone nog wel eens problemen hebben met het inladen van de foto’s en bandinformatie op de kalenderweergave, waar je tegenaan kijkt als je de app start. Op de iPad is daar een truc voor verzonnen. De applicatie opent met een laadscherm en laat zich daarna razendsnel bedienen. De app is er stabieler op geworden en misschien nog wel beter dan hij ooit was op de iPhone.

Downloaden: Band of the Day (gratis, ook voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 15:12
Categorie Muziek
Onderwerpen artiesten, band of the day, muziek, onderzoek, ontdekken, reclame, research

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.