BAI Calculate voor iPhone: bereken je vetpercentage in Nederlandse app

BAI Calculate voor iPhone is een nieuwe app waarmee je je vetpercentage kunt berekenen. De app zou nauwkeuriger moeten zijn dan BMI, de Body Mass Index.

bai calculatorDe Nederlandse ontwikkelaar YipYip heeft een app uitgebracht waarmee je je vetpercentage kunt berekenen. Zo kun je zien of een poging om vetrolletjes weg te krijgen, echt succes heeft. De app berekent dit aan de hand van de BAI, die volgens de makers nauwkeuriger is dan de BMI (Body Mass Index) die gewoonlijk vaak gebruikt wordt. BAI staat voor Body Adiposity Index en is een nieuwere manier om je vetpercentage te meten. Het houdt namelijk rekening met de heupomtrek en bevat daarom meer informatie over je lichaamsbouw dan alleen gewicht en lengte.

Bij goed getrainde atleten werkt dat bijvoorbeeld niet. Daar is de berekening van de BMI niet nauwkeurig; zij hebben veel spieren waardoor de indruk ontstaat dat ze te zwaar zijn. Vergeet dus de BMI-calculators die je al op je iPhone hebt geïnstalleerd; deze app rekent de BAI helemaal gratis voor je uit. Je vult je geslacht, lengte, leeftijd en heupomvang in en de app doet de rest. Om je heupomvang goed te meten zoek je naar het wijdste punt op heupniveau. De app ziet er ook nog eens best aardig uit qua design.

Downloaden: BAI Calculator (gratis)

bai-calculate

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 21:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen afvallen, dieet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.