Avatar game nu in de App Store

Van de film Avatar is ook een gelijknamige game voor de iPhone gemaakt die sinds gisteren in de App Store te vinden is. De game is net als de film in 3D, en speelt zich twee decennia af voor de gebeurtenissen die in de film te zien zijn.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

avatarMorgen gaat de langverwachte en zeer kostbare film Avatar van regisseur James Cameron in première. Avatar heeft maar liefst 500 miljoen dollar gekost en gaat over voormalig marinier Jake Sully die bij wijze van experiment verandert in een avatar, een buitenaards wezen. Van de film is ook een gelijknamige game voor de iPhone gemaakt die sinds gisteren in de App Store te vinden is. De game is volledig in 3D, en speelt zich twee decennia af voor de gebeurtenissen die in de film te zien zijn. Er zijn 15 uitgebreide levels te spelen, voorzien van de vertelstem van Neytiri, een karakter uit de film. De game is gebaseerd op de verbeterde versie van de game engine van Hero of Sparta en maakt gebruik van een joystick en actieknoppen om je karakter te besturen.

Gameplay

Het spel is een ontdekkingsreis door de wereld van Avatar, waarbij je net als in de film moet vechten tegen allerlei karakters, beesten en bijvoorbeeld vleesetende planten. Doel is om de Na’vi te verdedigen, het volk dat leeft in de wereld die Pandora heet. Zij moeten het zien te overleven tegen de menselijke bezetters die naar de planeet gekomen zijn.

Gedurende de levels leer je om pijl en boog te gebruiken en allerlei vechtcombo’s uit te voeren. Naast je pijl en boog krijg je ook de beschikking over allerlei andere menselijke wapens zoals high power shotguns.

Acties

De actie in de game is behoorlijk divers. Je springt van platform naar platform, klimt, of gebruikt een touw om je weg slingerend te vervolgen. Je bestuurt je karakter via de joystick linksonder en hebt daarnaast drie verschillende knoppen aan de rechterkant om aan te vallen, te springen of een speciale aanval uit te voeren.

Avatar heeft erg mooie graphics zoals je in het filmpje verderop kunt zien en de acties die je moet uitvoeren zijn erg divers. De verwachte speeltijd is ongeveer 8 uur, wat vrij normaal is voor een iPhone adventure game.

Bekijk hieronder een video van de gameplay gemaakt door TouchArcade:

Avatar kost 7,99 euro en is verkrijgbaar in de App Store (188 Mb).

(via o.a. TouchArcade)

Live première bekijken op je iPhone

De première met de rode loper zal live worden uitgezonden via de website van Ustream. Dit betekent dat, als je de Ustream app op je iPhone hebt staan, je de première live op je iPhone kunt volgen. De Ustream Viewer is gratis verkrijgbaar in de App Store. De rode loper première vindt in de nacht van woensdag op donderdag om 3.00 uur Nederlandse tijd plaats. Als je wakker bent rond die tijd en zoekt op Avatar in de Ustream app kun je het spektakel live volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2009, 16:07
Categorie Games
Onderwerpen avatar, game
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.