Audio-opnames maken en bewerken met iRig Recorder

Met de iRig Recorder kun je opnames maken met je iPhone (eventueel met de externe iRig Mic) en deze bewerken en versturen.

iRig RecorderVier weken geleden schreef ik een review over iRig Mic. Deze microfoon van IK Multimedia is speciaal gemaakt om aan te sluiten op je iPhone en dan opnames te maken. De belangrijkste applicatie die er bij hoorde, iRig Recorder, kon ik toen echter niet vinden in de App Store. Afgelopen week dook hij alsnog op.

Met de applicatie kun je een opname maken met je iRig Mic of met de ingebouwde microfoon van je iPhone. Tijdens het opnemen hoor je het geluid terug op je hoofdtelefoon zodat je direct kunt luisteren of alles wel goed wordt opgenomen. Vervolgens kun je je opname bijknippen en wat andere simpele bewerken toepassen (versnellen, loopen etc.). Daarnaast kun je processing toepassen op je opname zodat het volume of de toon worden opgetrokken en ruis verdwijnt. De opnames kun je exporteren als .m4a en .wav en vervolgens delen via e-mail, ftp, SoundCloud. Via wifi kun je de opname direct overzetten op een computer.

Naast de betaalde versie van €3,99 is er ook een gratis versie van de iRig Recorder te downloaden. Veel functionaliteiten zoals, .wav-export, mogelijkheid tot bewerken en processing zijn daarbij beschikbaar via een in-app purchase, maar zitten er dus niet standaard in.

Downloaden: iRig Recorder (€3,99)

irig app iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2011, 20:17
Categorie Muziek
Onderwerpen ik multimedia, microfoon, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.