2011 World Press Photo-applicatie voor iPad uitgebracht

De Nederlandse studio Perceptor maakte de 2011 World Press Photo-app voor de iPad. In de applicatie zie je alle winnende foto's en interviews met de makers ervan.

2011 World Press Photo voor iPad neusDe Nederlandse studio Perceptor tekende voor een nieuw gelanceerde iPad-applicatie voor World Press Photo. In de app tref je alle prijswinnaars in de verschillende categorieën, van het dagelijkse leven tot portretten en sport. De prijzen binnen de rubrieken zijn onderverdeeld in twee soorten: Singles en Stories. In de laatste variant zijn alle foto’s binnen een reeks in de applicatie terug te vinden. Bij alle foto’s staat een onderschrift en informatie over de foto en de auteur. Bij sommige is ook een video-interview te zien.

2011 World Press Photo was de eerste iPad-applicatie van Perceptor. “Naast fotografie hebben we veel aandacht besteed aan de interface en user experience. Het was ons eerste iPad-project en een complex traject“, zegt Bastiaan Terhorst erover. Als je de applicatie binnenkomt, stuit je direct op de winnende World Press Photo van 2010 (zie foto hierboven). Onder in beeld staan de navigatie-opties Overview en Browse. In het laatste geval kun je door alle prijswinnende foto’s scrollen en worden alle rubrieken bij langs gegaan. In Overview selecteer je op een wereldkaart of op rubriek. Je kunt vanuit die modus niet doorscrollen naar andere rubrieken, maar je kan altijd terug naar de kaart of een snel navigatiemenu openen.

Foto’s bekijk je standaard in volledig scherm met een navigatiebalk erboven. Met een tik op het scherm verdwijnt die. Door naar onderen te swipen verkleint de foto geleidelijk en verschijnt de begeleidende tekst op een witte achtergrond onder de foto. Dat gebeurt in een vloeiende animatie en ook vanuit die stand kun je door de foto’s heen swipen.

2011 World Press Photo voor de iPad bevat 9 thema’s en werk van 54 fotografen van 23 verschillende nationaliteiten. Er zitten 19 video-interviews in en er is een lijst van juryleden en een interview met de jury. De applicatie kost 3,99 euro en wordt niet constant geüpdatet zoals bijvoorbeeld het gratis NRC In beeld of het onlangs besproken Ooggetuige, maar bevat wel fotografie van het allerhoogste niveau. Fotografen zullen het daarbij kunnen waarderen dat de camera-instellingen van de foto zichtbaar zijn.

Downloaden: 2011 World Press Photo (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 19:55
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.