Ansichtkaarten maken op iPhone met Nederlandse Snappic

Met de Nederlandse iPhone-app Snappic kan je foto's afdrukken in hoge kwaliteit. 't Kan op fotopapier, canvassen, ansichtkaarten en cadeaus.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Snappic foto's drukken kaartje sturen iPhoneDe Nederlandse applicatie Snappic kruipt meer op richting kaartjesapp Greetz. Het was vanuit Snappic al mogelijk om foto’s, canvassen en cadeaus zoals mokken te bestellen met je eigen fotoafdruk. Nu is daar ook het versturen van ansichtkaarten aan toegevoegd. Snappic wil zich onderscheiden van de concurrentie door een hoge fotokwaliteit met de toezegging dat ‘de kleuren van de prints 75 jaar gegarandeerd zijn’.


Voor de ansichtkaarten is een aparte sectie in de app ingeruimd. Je hebt keuze uit acht ontwerpen met maximaal vijf foto’s, maar meestal twee of drie foto’s. Je kiest zelf welke foto op welke plek komt en bepaalt het kleur kader. De voorkant en achterkant van de kaart laten zich beschrijven.

We kunnen de afdrukken moeilijk testen op 75 jaar kleurvastheid, maar eerdere normale foto’s die we via Snappic lieten printen, overtuigen. We lieten twee Instagram-bewerkingen en een onaangeroerde foto drukken via de dienst op fotopapier van 15×15 centimeter, 10×15 centimeter en een mok. De laatste zag er goed uit, de kwaliteit van de foto’s op papier zelfs erg goed met veel glans. Snappic zegt de foto’s te printen op professioneel Kodak-printpapier en de foto’s op helderheid en kleur te corrigeren.

Snappic iPhone formaten foto's Snappic iPhone ansichtkaart

Naast de mok en verschillende maten fotopapier en canvassen, kan je ook een sleutelhanger, muismat, spaarpot, pasfoto’s en een whiskeyglas laten (be)drukken. Je ziet in een overzicht welke maten en vormen geschikt zijn voor de foto die je wilt gebruiken. Als de resolutie van de foto laag is, zie je dat allerlei opties wegvallen. Het duurste canvas is 40×60 centimeter voor 44,95 euro, een printje van 9×13 centimer op fotopapier kost 45 cent. Je kan vanuit de app afrekenen met iDeal.

Snappic richt zich meer op foto’s drukken van het versturen van kaartjes, maar ondanks die insteek zit de app natuurlijk wel in het vaarwater van andere apps voor kaartjes sturen. De dienst zegt zowel foto’s als ansichtkaarten in maximaal twee werkdagen te kunnen leveren.

Downloaden: Snappic (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.