‘Apple weigert update voor Microsoft SkyDrive-app’

Apple weigert een update voor de Microsoft SkyDrive-app goed te keuren, aldus bronnen tegenover The Next Web.

SkyDriveApple weigert om een update voor de Microsoft SkyDrive-applicatie in de App Store toe te laten. Dit beweren bronnen tegenover The Next Web. De app laat gebruikers extra cloudruimte kopen, maar gaat hierbij langs Apple’s in-app betaalsysteem. Hierdoor krijgt Apple niet 30 procent van de gemaakte omzet. Dit is voor Apple genoeg reden om een nieuwe update voor de app te weigeren, die een oplossing voor crashproblemen moet bieden.

SkyDrive is een universele cloud-dienst. Dit betekent dat je gekochte cloudopslag via de iOS-app ook te gebruiken is in bijvoorbeeld een Android-app of het Windows-programma van de dienst. Microsoft zou er daarom bezwaar op hebben dat Apple 30 procent van de omzet vraagt bij de aanschaf van cloudopslag, enkel omdat dit via de iOS-app is gedaan. Om deze reden hoopt Microsoft een compromis te sluiten, maar tot nu toe is dit niet gelukt. Er zou zelfs zijn voorgesteld om alle abonnementsopties uit de app te verwijderen, maar Apple ging hier niet mee akkoord.

Het geschil tussen Microsoft en Apple zou verder gaan dan Microsoft’s eigen applicatie. Een update voor iPhone-app Files Pro zou bijvoorbeeld door Apple zijn afgewezen, omdat hij verwijzingen bevat naar de SkyDrive. De login-pagina voor SkyDrive zou door de SDK van Microsoft automatisch een link naar een aanmeldpagina bevatten, iets dat volgens Apple niet mag.

Het is nog de vraag hoe de kwestie tussen Microsoft en Apple zal eindigen. Apple heeft in het verleden al vaker problemen gehad met de betaalsystemen van grote applicaties: zo moest Amazon alle koopopties uit de Kindle-app halen.

Downloaden: SkyDrive (gratis, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 14:57
Categorie Productiviteit
Onderwerp skydrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.