Website Apple verklapt freemium-versie GarageBand voor iOS 7

De website van Apple heeft per ongeluk de nieuwe iconen voor iWork en iLife getoond onder iOS 7. Bovendien wordt GarageBand freemium,
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GarageBand iOS 7Apple veranderde vannacht voor korte tijd een webpagina met ingebouwde iOS-apps, waar ook Apple’s eigen apps in de App Store worden gepresenteerd. Op de aangepaste pagina werd gebruikgemaakt van nieuwe iconen in de stijl van iOS 7. Bij GarageBand voegde Apple ook een opmerkelijke tekst toe: de app zal gratis te downloaden zijn en in-app aankopen bevatten. Deze veranderingen stonden in de kleine lettertjes, onderaan de webpagina. De app-pagina op Apple’s website is inmiddels weer aangepast, maar niet voordat er de nodige screenshots waren gemaakt.

In september werd al bekend dat de iWork-apps voor alle iPhones gekocht na 1 september gratis werden, maar Apple repte geen woord over GarageBand. De voor korte tijd aangepaste website doet vermoeden dat Apple meer bekend wil maken tijdens de keynote op 22 oktober. Dan krijgen we waarschijnlijk ook te zien hoe iPhoto, iMovie, Pages, Numbers en Keynote er met een nieuw iOS 7-uiterlijk uitzien.

iLife iOS 7 iconen

iWork iOS 7 iconen

GarageBand zal via in-app aankopen extra instrumenten aanbieden. Het is nog niet duidelijk of de huidige selectie instrumenten wordt verminderd en dat je ze opnieuw moet kopen, of dat de app in huidige vorm gratis wordt en compleet nieuwe opties krijgt die je koopt.

Het merendeel van de iconen in de website-screenshots is ook nieuw, maar de app-iconen van GarageBand en iPhoto doken eerder al op. Apple liet de iconen per ongeluk zien binnen de instellingen van iOS 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 14:13
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen garageband, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.