Apple keurt voor het eerst alternatieve iPhone-browsers goed

Apple keurt voor het eerst applicaties goed, die als alternatieve webbrowser voor de iPhone gebruikt kunnen worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

webmateHet gebeurde eerder met de Fart-applicaties: van de ene op de andere dag besloot Apple een voorheen niet-toegestane categorie iPhone-applicaties alsnog goed te keuren. Het gebeurt nu opnieuw met alternatieve webbrowsers; de afgelopen 24 uur heeft Apple webbrowsers van derden toegelaten tot de App Store. Een officiële aankondiging of verklaring was er niet, maar de indruk ontstaat dat de applicaties in een speciale wachtrij stonden en nu allemaal tegelijk worden vrijgegeven aan het publiek.


Bij de webbrowsers die Apple nu in de App Store heeft toegestaan zitten geen bekende namen zoals Firefox en Opera, maar wellicht is de beslissing een stimulans voor deze twee bedrijven om hun plannen voor een iPhone-webbrowser toch door te zetten. Eerder was er wat verwarring over de goedkeuring van een iPhone-versie van Opera: de alternatieve webbrowser zou door Apple zijn afgewezen, maar later bleek dat daar geen sprake van was.

Een aantal webbrowsers die nu in de App Store te krijgen zijn:

  • Edge Browser (gratis): meer ruimte op het scherm door gebruik van navigatiebalken.
  • Incognito (€1,59): anoniem internetten zonder sporen achter te laten.
  • WebMate: Tabbed Browser (€0,79): zet alle aangeklikte links in een wachtrij, waarna je ze stuk voor stuk kunt bekijken.
  • Shaking Web (€1,59): makkelijker te lezen en compenseert bij trillende handen.

Via: MacRumors

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.