AppEvent: kinderboek Bill Sanders vandaag gratis te downloaden

Bill Sanders is vandaag de gratis app bij AppEvent. Met dit kinderboek leren kinderen dat het niet erg is om homo te zijn. Daarnaast is het een leuk verhaal om te lezen of te laten voorlezen (ook in het Nederlands).

bill sandersAppEvent heeft vandaag een iPad-kinderboek in de aanbieding. Je kunt het boek Bill Sanders gratis downloaden. Bill Sanders gaat over een kikker, die wordt weggepest en daarom besluit een reis naar Parijs te maken. In Parijs leert hij zingen en dansen en wordt hij beroemd. Hij keert terug naar de sloot waar hij vandaan kwam en komt Job weer tegen, de kikker waar hij een oogje op had. Bill Sanders is geschreven door Connie van Gils met tekeningen van Roel Seidell.

Het verhaal wordt in het Nederlands voorgelezen door Christina de Ridder. Het kinderboek bestaat uit 13 pagina’s, die je in ca. 5 minuten kunt laten voorlezen. Jonge kinderen kunnen het verhaal zelfstandig volgen en oudere kinderen zetten de voorleesstem uit en lezen het verhaal zelf.

bill sanders endDe liefde tussen kikkers Bill en Job van hetzelfde geslacht is misschien wat opmerkelijk voor een kinderboek. Doel van de schrijfster is in ieder geval om kinderen te leren dat het niet erg is om homo te zijn. Het kinderboek kan bijvoorbeeld handig zijn als je homoseksualiteit bespreekbaar wilt maken of als je een ouderpaar van gelijk geslacht in je kennissenkring of op school hebt. De app is behalve in het Nederlands ook te beluisteren in het Engels, Spaans, Frans en Duits. Als je de iPhone op de gewenste taal instelt, zal de app deze taalvoorkeur overnemen.

Downloaden: Bill Sanders (tijdelijk gratis, normaal €1,59 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 11:52
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerp kinderboeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.