Angels in the Sky icon

Angels in the Sky: bloedmooie iOS-game is ontiegelijk suf

De nieuwe iOS-game Angels in the Sky is grafisch zo krachtig, dat hij alleen draait op de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini 2.

Angels in the Sky iconDe nieuwe iOS-game Angels in the Sky heeft een primeur. Dit is namelijk het eerste spel voor iPhone en iPad dat gebruikmaakt van Unreal Engine 4, een engine die absurd mooie beelden kan produceren. Daarmee is dit gelijk ook één van de mooiste games in de App Store. Een game die grafisch zo krachtig is, dat hij alleen werkt op de iPhone 5s, ipad Air en iPad mini Retina. Maar dat is eigenlijk ook alles dat Angels in the Sky te bieden heeft.

On-rails

Angels in the Sky zet je in een futuristisch vliegtuig, waarin je de ene golf aan vijanden na de ander uit de lucht knalt. Dit doe je terwijl je machine automatisch de juiste kant op vliegt. Je kunt je hierdoor puur op het neerschieten van je vijanden richten. Dat zou voor spannende schietspektakels kunnen zorgen, maar helaas is het tegendeel waar. De game richt namelijk ook nog eens automatisch op iedere vijand, waardoor je eigenlijk nog maar weinig hoeft te doen. Tap continu met je vinger aan de linkerzijde en houd de rechterzijde van het scherm ingedrukt, en de twee ingebouwde wapens zullen alle vijanden wel voor je neerhalen.

Een kop koffie zetten is spannender dan deze game.

Angels in the Sky 2

Je krijgt belachelijk weinig te doen, maar ondertussen geeft de game-interface je de illusie dat je de volledige controle hebt. Je ziet de snelheid waarmee je vliegt, op welke hoogte je op het moment hangt en hoe lang je schilden het nog uithouden. Maar je mag er allemaal niks mee doen. Je zal alleen eindeloos op het scherm tappen, wachtend tot je vijanden dood zijn en je nieuwe upgrades in de garage mag kopen. Die upgrades? Die voegen een extra wapen toe, wat welgeteld één tap aan je suffe routine toevoegt.

Dure techdemo

Ondanks het oersaaie spel dat achter Angels in the Sky schuilt, is dit wel een bloedmooie game. Tijdens je vlucht door ravijnen zal de zon geregeld over de horizon schitteren, met indrukwekkende lichteffecten tot gevolg. Angels in the Sky werkt alleen op de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini Retina, en het is gelijk duidelijk waarom. Dit is eigenlijk op alle fronten een demonstratie van de grafische mogelijkheden van de A7-chip met de nieuwe Unreal 4-engine. Daar is op zich niks mis mee: Unreal-maker Epic bracht ooit immers ook een demo uit van Unreal 3 waarin je enkel kon rondlopen.

Angels in the Sky 1

Aan Angels in the Sky hangt echter een prijskaartje van maar liefst €5,99. De ontwikkelaar lijkt er op gebrand om snel een paar piek te verdienen door de mogelijkheden van Unreal 4 op de iPhone en iPad te demonstreren. Die geldzucht wordt alleen nog maar duidelijker nadat je de game hebt gekocht. Ondanks de hoge prijs bevat Angels in the Sky ook nog eens in-app aankopen, waarmee je virtueel geld kunt aanschaffen.


Pluspunten

  • Mooi.

Minpunten

  • Probeer niet in slaap te vallen terwijl je speelt.
  • Nee, maar echt: suffere games hebben we zelden gespeeld.
  • Veredelde techdemo met hoog prijskaartje én in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 11:39
Categorie Games
Onderwerp unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.