Lili: bijzonder avonturenspel voor de iPad

Lili is een nieuwe avonturengame voor de iPad die barst van het karakter. Als schoolmeisje kom je op een groot eiland terecht waarop je vrij kan bewegen en gesprekken en gevechten aangaat met de bewoners ervan.

Lili achtervolging tegenstander iPadLili is een bijzonder meisje. Voor een schoolopdracht meert ze aan op een eiland om de plaatselijke flora te bestuderen. Op de bewoners van het eiland had ze echter niet gerekend, en het duurt maar luttele seconden voor dat ze er tussenin staat. De dienaars, de Constructs, enerzijds, en de pestkoppen Spirits aan de andere kant. Het vormt de basis voor een prachtig uitziende avonturengame waarin je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt, die al helemaal opvalt vanwege de bijzondere ‘gevechten’.

Het eiland van Lili is een ongebruikelijk aangename spelomgeving. De sfeervol verlichte wereld zit vol met planten, bomen en mooie hoeken waar je graag even stil voor gaat staan om de camera rond te draaien. Dat doe je door over het beeld te vegen en als je loopt, bepaal je daarmee ook meteen de looprichting. De besturing is kinderlijk eenvoudig gehouden, maar werkt als een trein in de open 3D-wereld van Lili. Met een tik op het scherm loop je, met twee tikken ren je, met een volgende tik sta je weer stil. Met bewoners praten? Geef er een tik op. Een plantje uit de grond trekken voor je research? Net zolang vegen tot je hem plukt.

Lili praten met eilandbewoner iPadHoewel je overal op het eiland vrij kan rondlopen, stuurt het spel je wel in zekere zin. Zo maak je al snel kennis met de trainer die het verschil tussen de Spirits en de onderdrukte Constructs uitlegt. Voor je het weet ren je achter de eerste Spirit aan op het eiland en beland je in het eerste gevecht, het meest bijzondere gedeelte van het spel.

De camera springt dan over naar de voorkant van de Spirit met jou op de rug zittend. Ondertussen zie je overal bloemen op de rug van de tegenstander verschijnen en daar moet je de witte rozen van plukken om hem te verslaan. Dat wordt echter bemoeilijkt door het schudden van de tegenstander, het groeien van andere bloemen (zoals doorns!) en soms zelfs bommen die je razendsnel van het beeld moet vegen. Op elk gevecht kan je een maximale score van drie sterren halen. Kom je op minder uit, dan staat het je vrij een rematch aan te gaan. Gaandeweg in het spel leer je talenten aan, zoals meer concentratie op de rug en een tegenstander makkelijker besluipen.

Lili heeft meer te bieden dan een goede besturing, sierlijke eilandomgeving en eigenzinnige gevechten. De personages van het spel waarmee je kan praten zijn bijzonder karaktervol en alle spirits tonen na het verslaan een grappige biografie. Het is de sfeervolle, volle, bijna hoogmoedige muziek die het geheel afmaakt. Lili barst van het karakter.

Lili werkt niet op de eerste generatie iPad.

Downloaden: Lili (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 13:47
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.